Blaga: PDL va intra în grevă parlamentară dacă puterea va veni marţi în Cameră cu legea graţierii

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că PDL va intra în grevă parlamentară dacă puterea va veni marţi în Camera Deputaţilor cu legea graţierii.

Urmărește
381 afișări
Imaginea articolului Blaga: PDL va intra în grevă parlamentară dacă puterea va veni marţi în Cameră cu legea graţierii

Blaga: PDL va intra în grevă parlamentară dacă puterea va veni marţi în Cameră cu legea graţierii

Blaga a precizat că va propune acest lucru în Colegiul Director Naţional al PDL care va avea loc luni şi crede că toţi colegii săi vor fi de acord.

"Declar că, dacă vin (cei de la USL - n.r.) în faţa Parlamentului, în faţa Camerei Deputaţilor, cu legea graţierii, marţi, vom intra în grevă parlamentară. Dacă marţi o fac, marţi intrăm. Voi propune lucrul ăsta în Colegiul Director şi cred că toţi colegii vor fi de acord", a arătat Blaga.

El a făcut aceste precizări la o reuniune a organizaţiei PDL Bucureşti unde a avut loc o dezbatere între cei doi candidaţi înscrişi în competiţia internă a partidului pentru desemnarea candidatului PDL la prezidenţiale, Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu.

Blaga a mai spus că majoritatea parlamentară vrea "să bage" legea amnistierii în Parlament deoarece cei de la putere "vor să îşi apere hoţii care sunt în puşcării şi care sunt pe cale să intre în puşcării".

Propunerea legislativă pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse (Pl-x 162/2013) a fost introdusă pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, la sesiunea de vot final care va avea loc săptămâna viitoare, marţi, 17 decembrie, începând cu ora 12.00.

Pe ordinea de zi, în dreptul propunerii de lege, se menţionează că iniţiativa este dezbătută în procedură de urgenţă, că Raportul Comisiei Juridice este unul de adoptare şi că forul decizional este Camera Deputaţilor.

De această dată, pe site-ul Camerei, în dreptul propunerii legislative, figurează şi raportul Comisiei Juridice privind adoptarea propunerii legislative.

Modul în care Legea amnistierii a fost adoptată în Comisia juridică a Camerei, la miezul nopţii, într-o şedinţă secretă, iar apoi introducerea acesteia pe ordinea de zi a plenului de marţi, în condiţiile în care raportul comisiei nu era public, a generat o serie de controverse.

Adoptarea legii nu este susţinută de opoziţie, dar nici de PNL, care a anunţat chiar prin vocea lui Crin Antonescu, preşedintele partidului, că este categoric împotriva proiectului. Mai mult, liberalii au cerut vot deschis la această lege.

Şi preşedintele Traian Băsescu a transmis Camerei Deputaţilor rugămintea de a respinge legea. El a vorbit şi la telefon cu preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, căruia i-a trimis şi o scrisoare.

Marţi, după o discuţie între Valeriu Zgonea şi liderii grupurilor parlamentare, Legea amnistierii a fost scoasă de pe ordinea de zi a sesiunii de vot final a Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici