- Home
- Politic
- PLOIEŞTI, (21.03.2013, 00:11)
- Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc despre cheltuielile Hidroelectrica: Nu cunosc detalii. Am îndoială cu privire la orice spune Ponta
Fostul premier Emil Boc a afirmat, miercuri, la Ploieşti, că nu cunoaşte "detalii" despre cheltuielile de protocol făcute în ultimii ani de Hidroelectrica, precizând că are "îndoieli" cu privire la orice spune Victor Ponta.
Urmărește
595 afișări
Boc despre cheltuielile Hidroelectrica: Nu cunosc detalii. Am îndoială cu privire la orice spune Ponta
Prezent miercuri seară, la Ploieşti, alături de Elena Udrea care şi-a susţinut moţiunea pentru şefia PDL în faţa a aproape 300 de membri ai PDL Prahova, fostul premier Emil Boc a criticat privatizările făcute de guvernele PSD, referindu-se la Petrom sau Mechel, şi a arătat că guvernul pe care l-a condus "nu s-a repezit" să privatizeze companii precum Romgaz, Transgaz sau Hidroelectrica, acestea fiind, în opinia lui, "perle ale coroanei".
Ulterior, întrebat ce părere are despre datele privind cheltuielile de protocol făcute în ultimii ani de Hidroelectrica, Emil Boc a răspuns: "Probabil că e scrisă de Victor Ponta ştirea aceasta, aşa că nu am ce să comentez".
"Eu am spus-o de fiecare dată şi cât am fost prim-ministru şi după ce am părăsit funcţia de prim-ministru: legea nu se negociază de către nimeni, ci se respectă. Însă nu sunt de acord cu atacuri politice la adresa foştilor colegi din conducerea guvernului doar pentru că Victor Ponta este astăzi la guvernare. A avut şapte luni de zile de când este în fruntea Guvernului să arate tot ce a fost ilegal. Deocamdată este doar pură demagogie şi încercări de a capta atenţia publicului cu parfumuri şi cu alte lucruri de acest fel. Cred că românii aşteaptă lucruri mult mai serioase de la Victor Ponta", a spus Emil Boc.
Întrebat dacă nu crede în veridicitatea datelor făcute publice în ceea ce priveşte cheltuielile de protocol de la Hidroelectrica, Boc a răspuns: "Nu sunt şef la Hidroelectrica, să cunosc detaliile de acolo".
"Cei care sunt şefi pot să spună una sau alta. Eu am îndoială însă cu privire la tot ce spune Victor Ponta, pentru că s-a demonstrat că tot ce a spus, totul a fost şi este o minciună. Aşa că n-aş avea motive acum să-l cred suplimentar. Repet: nu am datele de la Hidroelectrica, că nu am avut nicio tangenţă cu compania să cunosc vreun raport de acolo în momentul de faţă. Nu ştiu. Dar am îndoială cu privire la orice spune Victor Ponta", a adăugat Emil Boc.
În nota efectuată de Corpul de Control al Guvernului privind prejudiciul înregistrat de Hidroelectrica se arată că, în perioada 2009-2011, compania a efectuat cheltuieli de protocol în cuantum de 4,4 milioane lei, depăşind sumele aprobate în bugetele aferente anilor 2009, 2010 şi 2011 pentru această categorie de cheltuieli.
Depăşirea a fost de 537.000 lei în 2009, 984.000 lei în 2010 şi de 109.000 lei în 2011.
În perioada 2009-mai 2012, Hidroelectrica a achiziţionat produse de protocol de valoare mare, precum seturi de felicitări cu medalii din aur (7,77 grame/bucata) şi argint (22 de grame/bucata), pliante policrome tip felicitare şi plicuri policrome, pentru care a plătit suma totală de 905.834 lei (482.709 lei la nivelul sucursalelor şi 423.125 lei la nivel executiv), obiecte din piele, printre care 90 de genţi la preţul unitar de 704 lei, 70 de genţi cu portofel la un preţ unitar de 859 lei, 32 documente holder de piele la un preţ unitar de 868 lei, obiecte de artă, printre care două tablouri - unul în valoare de 6.000 lei, iar cel de-al doilea în valoare de 5.227 lei, bijuterii, printre care un set de butoni Mont Blanc şi un set de butoni Dunhill în valoare totală de 3.681 lei, precum şi o brichetă Dupont de 1.800 lei, precum şi parfumuri marca Versace, Givency, Roberto Cavalli, Cacharel, Gucci şi altele, se arată în document.
Tot în perioada 2009-2012, Hidroelectrica a cedat Ministerului Economiei dreptul de folosinţă pentru un număr de 10 autoturisme (câte două autoturisme Mitsubishi Pajero, Mitsubishi Outlander şi Volkswagen Passat, precum şi câte un autoturism Audi A6, Audi Allroad, Volkswagen Tiguan şi Renault Laguna), suportând toate cheltuielile ocazionate de exploatarea acestora (întreţinere, reparaţii, carburanţi), în cuantum total de 1,29 milioane lei.
Pentru cinci din aceste autoturisme nu au fost încheiate contracte de comodat şi nici formalităţi de predare-primire între reprezentanţii societăţii şi cei ai ministerului.
În opinia inspectorilor, răspunderea pentru paguba produsă Hidroelectrica prin suportarea cheltuielilor aferente exploatării celor 10 autoturisme, în perioada în care acestea au fost date în comodat Ministerului Economiei, revine directorilor generali şi celorlalţi reprezentanţi ai societăţii care au aprobat sau avizat, după caz, cedarea folosinţei autovehiculelor în condiţii păgubitoare pentru societate şi/sau efectuarea plăţilor.
Premierul Victor Ponta a anunţat anterior că Guvernul va trimite către Direcţia Naţională Anticorupţie un raport din care rezultă că Hidroelectrica a fost prejudiciată de sute de milioane euro şi a apreciat că banii au ajuns "pe la Videanu şi PDL".
Hidroelectrica este deţinută de Ministerul Economiei şi se află în insolvenţă din iunie anul trecut, unul dintre motivele intrării în insolvenţă fiind contractele directe.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe