Bogdan Ivan discută cu vicepreşedintele Meta despre combaterea dezinformării în România

  • Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, s-a întâlnit miercuri la Londra cu vicepreşedintele global Meta, Markus Reinisch.
  • Cei doi au discutat despre combaterea dezinformării în România.
  • Ministrul s-a întâlnit şi cu românii care lucrează la sediul Meta din Londra.
Urmărește
359 afișări
Imaginea articolului Bogdan Ivan discută cu vicepreşedintele Meta despre combaterea dezinformării în România

Sursa foto: Facebook, Bogdan Ivan

Ministrul Bogdan Ivan susţine că a avut miercuri, la HeadQuarter-ul Meta din Londra, o întâlnire cu Markus Reinisch, vicepreşedinte global Meta, care coordonează activităţile Meta (Facebook, Instagram, Whatsapp) în întreaga Europă.

„Am avut o discuţie productivă despre cum vom combate mai eficient şi mai rapid dezinformarea în România, pornind de la platforma <nofake>, pe care am lansat-o pe site-ul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) în luna mai. <nofake> este un exemplu de bune-practici la nivel european şi am fost printre primele state din UE care au operaţionalizat un canal de comunicare directă cu Meta. Iniţiativa nofake a fost cu atât mai importantă pentru că România este printre primele state din Europa în funcţie de numărul de înşelătorii online promovate pe platforme sociale, iar peste 13 milioane de români au conturi pe Facebook, Instagram sau Whatsapp”, arată Bogdan Ivan într-o postare pe Facebook.

El spune că s-a întâlnit şi cu o parte din cei 100 de români care lucrează la sediul Meta de la Londra.

„Aşa cum am avut ocazia să văd de fiecare dată când am regăsit români sclipitori în marile companii IT, munca, ideile şi iniţiativele lor inovatoare sunt foarte apreciate”, a adăugat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici