Bucureştiul are nevoie de 968 de milioane de lei de la Guvern. Nicuşor Dan: Bucureştenii nu pot fi lăsaţi să suporte singuri creşterea costului cu încălzirea

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan susţine că a solicitat Guvenului 968 de milioane de lei pentru a acoperi creşterea preţului gigacaloriei şi spune că bucureştenii nu pot fi lăsaţi să suporte singuri creşterea costului cu încălzirea.

1938 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul are nevoie de  968 de milioane de lei de la Guvern. Nicuşor Dan: Bucureştenii nu pot fi lăsaţi să suporte singuri creşterea costului cu încălzirea

Bucureştiul are nevoie de 968 de milioane de lei de la Guvern pentru încălzire. Nicuşor Dan: Bucureştenii nu pot fi lăsaţi să suporte singuri creşterea costului cu încălzirea

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan susţine că a participat miercuri la şedinţa Comisiei parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

El spune că a informat Comisia despre faptul că, pe lângă subvenţia de aproape 1 miliard de lei pe care Primăria Capitalei o plăteşte în acest an pentru căldură şi apă caldă, Bucureştiul are nevoie şi de sprijinul Guvernului României pentru a face faţă situaţiei dificile din iarna care vine.

„Am informat comisia că am solicitat recent Guvernului 968 de milioane de lei pentru a acoperi creşterea preţului gigacaloriei şi că e foarte important pentru Capitală să primească aceşti bani, la fel cum şi alte municipii primesc fondurile necesare. Categoric, bucureştenii nu pot fi lăsaţi să suporte singuri creşterea costului cu încălzirea şi îmi doresc ca Guvernul să răspundă favorabil solicitării noastre”, a scris miercuri seara pe Facebook.

El susţine că în şedinţa de miercuri a încercat să îndrepte discuţia din comisie pe o linie serioasă, „explicând parlamentarilor situaţia la zi şi eforturile Primăriei Capitalei pentru a limita impactul creşterii preţurilor în energie asupra facturilor la întreţinere ale bucureştenilor”.

„Dar pesediştii din fruntea comisiei, supuşii politici ai Gabrielei Firea, au căutat constant să deturneze scopul discuţiei, transformând şedinţa de azi într-un circ ridicol. Nu-i interesează pe aceşti pesedişti şi nici pe stăpâna lor cum putem face mai suportabilă pentru bucureşteni povara facturilor din această iarnă; îi interesează în schimb un spectacolul de prost gust, care să facă uitaţi, pe cât posibil, cei patru ani de batjocură firistă la adresa sistemului de termoficare din Bucureşti”, a mai scris Nicuşor Dan.

Acesta susţine că în şedinţa Consiliului General din 26 noiembrie se va decide „preţul rezonabil pe care să îl suporte bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, pentru a-i ajuta să treacă iarna în condiţii decente”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici