„Vedem şi ce reiese în urma analizei complete asupra riscurilor şi vulnerabilităţilor. Ce le-aş recomanda tuturor românilor este să citească cu mare atenţie termenii de utilizare, să dacă ce se întâmplă cu datele lor, unde pot fi trimise, ce alte date se colectează şi dacă sunt confortabili cu asta să îşi instaleze aplicaţia, dacă nu, să nu o instaleze”, spune Sebastian Burduja, întrebat dacă îşi închide contul de TikTok.
El precizează că nu îşi administrează contul de TikTok.
„E un coleg din echipa mea care îl gestionează de pe un dispozitiv personal. Eu personal nu am această aplicaţie şi nu o să îmi instalez. Este un dispozitiv personal care nu include alte date”, afirmă Burduja.
Ministrul Digitalizării arată că Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică a recomandat autorităţilor şi instituţiilor publice din România interzicerea descărcării, instalării şi utilizării a aplicaţiei TikTok pe dispozitivele de serviciu.
„Este o recomandare, nu este o decizie deci rămâne la latitudinea fiecărei instituţii publice să o pună în practică sau nu. Dacă nu o pune în practică sigur că îşi asumă şi riscurile aferente. Noi, la nivelul Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, întrunit săptămâna aceasta, am identificat anumite riscuri de securitate, pe baza unui raport şi ceilalţi actori şi-au asumat că în decurs de o săptămână vin cu eventuale completări la această analiză şi ne vom pune problema oportunităţii unei decizii în acest sens. La acest moment, discutăm de o recomandare, deci vom vedea dacă va exista o interdicţie obligatorie sau rămânem la stadiul de recomandare”, încheie Burduja.