Camera va discuta miercuri cererea de reţinere şi arestare preventivă a lui Theodor Nicolescu (PNL)

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, ca solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PNL Theodor Nicolescu să fie discutată în plenul Camerei miercuri, de la ora 15.30.

Urmărește
58 afișări
Imaginea articolului Camera va discuta miercuri cererea de reţinere şi arestare preventivă a lui Theodor Nicolescu (PNL)

Camera va discuta miercuri cererea de reţinere şi arestare preventivă a lui Theodor Nicolescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Secretarul Camerei, deputatul Niculae Mircovici a făcut aceste precizări, după şedinţa Biroului Permanent.

"În privinţa cererii în cazul deputatului Nicolescu, conform programului s-a stabilit să se facă miercuri de la 15,30", a spus Mircovici.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, cererile DNA de reţinere şi arestare preventivă a deputatului PNL Theodor Nicolescu.

Preşedintele comisiei Bogdan Ciucă a spus că pentru reţinere au fost 14 voturi "pentru", 4 "împotrivă" şi unul anulat, iar pentru arestare preventivă au fost 13 voturi "pentru" şi 3 "împotrivă".

Nicolescu nu a fost prezent la comisie şi nici avocaţii săi, Bogdan Ciucă arătând ca acesta a comunicat că nu vine din "considerente colegiale", având în vedere că a facut parte din Comisia juridică.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PNL Theodor Nicolescu, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul privind despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Theodor Nicolescu era vicepreşedinte al Comisiei juridice, dar şi-a dat demisia din comisie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici