Cătălin Cîrstoiu este candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru Bucureşti. Gabriela Firea şi Sebastian Burduja vor conduce campania electorală a medicului/ Cătălin Cîrstoiu: Bucureştiul suferă de cancer. Îl putem face sănătos

  • Gabriela Firea şi Sebastian Burduja vor conduce campania electorală a medicului Cătălin Cîrstoiu, candidat independent susţinut de coaliţie pentru primăria Bucureştiului.
  • Cătălin Cîrstoiu este medic ortoped, decan al Facultăţii de Medicină de la Universitatea de Medicină şi Farmacie şi manager al spitalului Universitar.
  • Cătălin Cîrstoiu, susţine că Bucureştiul suferă de cancer: „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face sănătos”.
Urmărește
1215 afișări
Imaginea articolului Cătălin Cîrstoiu este candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru Bucureşti. Gabriela Firea şi Sebastian Burduja vor conduce campania electorală a medicului/ Cătălin Cîrstoiu: Bucureştiul suferă de cancer. Îl putem face sănătos

Cătălin Cîrstoiu este candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru Bucureşti. Gabriela Firea şi Sebastian Burduja vor conduce campania electorală a medicului/ Cătălin Cîrstoiu: Bucureştiul suferă de cancer. Îl putem face sănătos

Gabriela Firea şi Sebastian Burduja vor conduce campania electorală a medicului Cătălin Cîrstoiu, candidat independent susţinut de coaliţie pentru primăria Bucureştiului. Firea şi Burduja, preşedinţi ai filialelor partidelor în Capitală, s-au pregătit, fiecare în parte, să intre în cursa pentru Primăria Generală. S-au supus însă deciziilor coaliţiei şi îl vor susţine pe Cătălin Cîrstoiu.

Oficial, Gabriela Firea a primit şi un premiu de consolare. Un loc eligibil pe listele coaliţiei pentru europarlamentare. Ea a postat pe Facebook un citat motivaţional: “Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!”.

Firea şi-a prezentat, totuşi, proiectul pe care îl avea pentru Bucureşti, care s-ar fi numit “Oraşul dorit de oameni”. Şi Sebastian Burduja şi-a prezentat proiectul, tot pe Facebook, el voia să lupte pentru "Bucureştiul Viitorului".

Candidatul PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu: Bucureştiul suferă de cancer. Îl putem face sănătos

Cătălin Cîrstoiu a spus, miercuri, că până acum nu a avut carieră politică, dar că astăzi e momentul în care alianţa celor mai mari două partide din România scoate un produs: candidatul la primaria generală.

„Ca medic am ajuns la concluzia, având un simţ civic faţă de comunitatea în care trăiesc, că sănătatea nu se rezumă strict la acele manevre pe care le omul le găseşte în spital. Sănătatea merge dincolo de asta pentru că sănătatea pacienţilor e influenţată de tot ce înseamnă sănătatea unui aer curat, înseamnă sănătatea unui transport public eficient, a unei infrastructuri rutiere efeciente, înseamnă sănătatea dată de un mediu cald, un mediu propice, în care la Primăria generală a Capitalei orice cetăţean nu îşi cere drepturile, ci şi le găseşte în mod fundamental”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

El susţine că noul primar general trebuie să dea viziune oraşului, „care funcţionează după o lege veche, să statueze principiile de organizare şi să reprezinte cu eleganţă şi abnegaţie acest oraş”.

„Una din obligaţiile mele faţă de pacienţii mei a fost să asigur tratamentul unor boli grave, cancerul. Şi am făcut-o, zic eu, avem cel mai modern buncăr de radioterapie care există în Europa de Est, în scurt timp va fi functional. Uitându-mă la acest oraş, am văzut că probabil, prin diverse elemente de diagnostic, are aceeaşi boală, boala asta care m-a obsedat multă vreme. În faţa dumneavoastră aveţi un supravieţuitor al acestei boli. Sigur, făcându-vă această mărturisire care pentru mine e puţin dureroasă, că împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face sănătos”, a adăugat el.

Ciolacu, despre Cîrstoiu: Au fost de acord să facem o echipă şi să venim cu un program administrativ

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu s-a certat cu Gabriela Firea şi că a înţeles „entuziasmul tineresc” al lui Sebastian Burduja, dar că desemnarea lui Cătălin Cîrstoiu pentru a candida la PMB a fost soluţia optimă.

„Eu m-am săturat să văd explicaţii de ce nu se poate. Când se apropie alegerile, vin politicienii în faţa românilor şi încep să explice cum adversarii politici le-au tăiat aripile şi aveau o viziune şi voiau să facă multe, sunt excepţii întotdeauna. Cei trei primari de sector nu i-am văzut plângâdu-se la tv de ce nu pot să facă. Cu adevărat au spus că puteau să facă mai mult. Vorbim de Capitală, de Bucureşti, de un primar general care trebuie să coordoneze o echipă, care trebuie să fie un manager şi un catalizator al oamenilor performanţi din toate domeniile. Vorbim de un primar general care să fie căutat să primească vizitele altor primari. Nu am văzut acest lucru până acum, după 32 de ani de la revoluţie. Vedem în continuare cum nu se fac drumuri, cum nu avem căldură, cum vorbim de termoficare, de fiecare copac din pădure, dar pierdem persectiva. De când sunt premier nu m-a căutat nicidată primarul general al Capitalei. L-am întrebat pe Simonis dacă el a fost căutat. A spus că nu. Dacă ar fi venit la mine, categoric am fi căcutat soluţia, dacă venea la Parlament căutam soluţii legislative”, spune Marcel Ciolacu.

Ciucă, despre Cătălin Cîrstoiu: Bucureştiul este în criză, avem nevoie de un om care să o gestioneze

Bucureştiul este în criză, avem nevoie de un om care să gestioneze situaţiile de criză, a spus preşedintele PNL despre Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PNL şi PSD la Primăria Capitalei.

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a spus că activitatea politică este percepută de români ca fiind una egoistă, în care politicienii sunt intersaţi mai mult de ceea ce se întâmplă cu ei, nu de ceea ce se întâmplă cu cetăţenii: „Personal, consider ca această stare de fapt se poate schimba”.

El a vorbit de coaliţia PNL-PSD, despre care a spus că funcţionează chiar şi după doi ani şi jumătate.

„Pe acest model, am considerat că este oportun să venim cu un proiect comun, să venim cu un candidat comun, iar acel candidat este domnul doctor, profesor universitar Cătălin Cîrstoiu”, a spus Nicolae Ciucă.

„Am venit cu un om care nu a făcut nimic în viaţa lui decât să slujească oamenii într-o instituţie în care oamenii chiar au nevoie. (…) Un om care nu este interesat de afaceri, de scena politică şi show-ul şi dezbaterile de la televizor, este interesat să facă lucruri pentru bucureşteni. E un medic recunoscut, este managerul Spitalului Universitar, are în subordine 3.500 de oameni, tratează anual aproximativ o jumătate de milion de pacienţi şi în fiecare zi gestionează situaţii de criză. Bucureştiul e în situaţie de criză şi avem nevoie de un om care să gestioneze situaţiile de criză”, a adăugat Ciucă.

Cine este Cătălin Cîrstoiu

Cătălin Cîrstoiu este medic ortoped, decan al Facultăţii de Medicină de la Universitatea de Medicină şi Farmacie şi manager al spitalului Universitar, cel mai mare din România din 2020. Este la al doilea mandat, a mai condus spitalul şi între 2009 şi 2016. Cîrstoiu a fost acuzat după accidentul de la Colectiv că s-a împotrivit transferului la spitale occidentale al pacienţilor arşi care au ajuns la Spitalul Universitar. Acum, spun reprezentaţii coaliţiei că a dovedit faptul că este un manager bun.

Ar fi al doilea manager al Spitalului Universitar care intră în cursa pentru primărie, după Sorin Oprescu, care a fost ales de două ori primar al Bucureştiului. Are 50 de ani, este căsătorit şi soţia sa este tot medic la Universitar. Este şi decan al Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila. Deşi nu a fost înscris în niciun partid, a avut legături cu politica. Tatăl său a fost deputat de Argeş în două mandate şi este finul fostului preşedinte Traian Băsescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici