- Home
- Politic
- PLOIEŞTI, (11.02.2015, 21:00)
- Daciana Ilie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazanciuc: E necesar să suplimentăm numărul de grefieri şi să repartizăm echilibrat resursa umană
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, spune că deficitul de judecători a fost redus în ultimii ani, dar sistemul de justiţie are nevoie de mai mulţi grefieri şi de o repartizare "echilibrată" a resursei umane, întrucât sunt instanţe mari supraaglomerate şi instanţe mici fără activitate.
Urmărește
486 afișări
Cazanciuc: E necesar să suplimentăm numărul de grefieri şi să repartizăm echilibrat resursa umană (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
Prezent, miercuri după-amiază, la Ploieşti, unde a participat la şedinţa de bilanţ a Curţii de Apel, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat, la finalul şedinţei, că în România există în continuare deficit de personal la nivelul instanţelor de judecată dar că, spre deosebire de anii trecuţi, când se înregistra deficit de judecători, acum este nevoie de suplimentarea numărului de grefieri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
În acest context, ministrul Justiţiei a spus că, din anul 2012 şi până în prezent, în sistemul de justiţie "au intrat în jur de 1.000 de posturi de judecători, procurori, diverşi specialişti", dar că se înregistrează deficit în ceea ce priveşte numărul grefierilor.
"E nevoie în primul rând de grefieri. Zona de suport are în continuare nevoie de sprijin din partea Ministerului Justiţiei şi o să facem în perioada următoare acest lucru, o să încercăm în perioada imediat următoare să suplimentăm mai ales numărul de grefieri. (…) Problema în sistem o reprezintă repartizarea echilibrată a resursei umane. Sunt în continuare instanţe, mai ales în capitale de judeţ, supraaglomerate, dar şi alte instanţe care sunt foarte mult sub media naţională", a afirmat Robert Cazanciuc.
El a spus că în România există încă instanţe care funcţionează cu unul sau doi judecători şi a amintit că la Senat se află un proiect de lege care prevede desfiinţarea a 30 de instanţe. În acest context, ministrul Justiţiei a spus că este nevoie de o "formulă de compromis" pentru ca acest proiect de lege să fie aprobat şi că dacă pe lista instanţelor desfiinţate ar rămâne 15, acest lucru ar fi considerat "un succes".
"Treizeci de instanţe sunt pe această listă aflată în Parlament acum. Dacă vor rămâne 15 pe listă, tot va fi un proiect de succes pentru noi. Cu siguranţă, va fi nevoie de o formulă de compromis în parlament pentru a putea trece acest proiect de lege. Dacă vor rămâne 15 (instanţe - n.r.), noi o să considerăm că este o etapă realizată deja. Pentru a putea funcţiona în mod normal o instanţă are nevoie de cel puţin cinci judecători după intrarea în vigoare a noilor Coduri. Sunt în continuare unele instanţe care au unul, doi judecători", a spus Robert Cazanciuc.
În aprilie anul trecut, Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege iniţiat de Guvern privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea, măsura legislativă fiind criticată de către reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare pentru că ar limita "accesul la justiţie".
Deputaţii au votat cu 305 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi trei abţineri raportul Comisiei Juridice de respingere a proiectului de lege privind desfiinţarea a 30 de instanţe judecătoreşti şi a parchetelor aferente. Proiectul de lege a fost trimis spre analiză Senatului.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe