- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (05.03.2015, 14:15)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazanciuc: Unele penitenciare sunt sub limita demnităţii umane. Este necesar 1 miliard de euro
Ministrul Robert Cazanciuc a declarat, joi, că situaţia condiţiilor din penitenciare este în unele cazuri ”sub limita demnităţii umane” şi sunt necesare fonduri de aproximativ un miliard de euro pentru a remedia acest lucru, existând demersuri pentru obţinerea de fonduri europene în acest sens.
Urmărește
640 afișări
Cazanciuc: Unele penitenciare sunt sub limita demnităţii umane. Este necesar 1 miliard de euro (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
Ministrul Justitţiei a fost întrebat dacă va da curs invitaţiei Monicăi Iacob Ridzi de a vizita închisori din România pentru a constata condiţiile de detenţie.
”Din păcate, foarte mulţi dintre oamenii care astăzi se află în situaţii dificile au avut ocazia ca foarte mulţi ani să facă ceva pentru sistem şi din păcate nu au făcut. Constatăm astăzi că închisoarea nu este hotel. Aşa este, închisoarea nu este hotel. Închisoarea din România în ziua de astăzi, de foarte multe ori, este la limita demnităţii umane. Aşa este, dar nu este o noutate. Acest lucru se întâmplă în mare măsură după 1989. Dacă ştiu cum arată închisorile din România...nu ştiu dacă ştiţi că în 2005 am fost la conducerea penitenciarelor şi cred că aproape toate penitenciarele din România le-am văzut, ştiu cum arată. Din păcate, din 2005 până în prezent nu s-a schimbat aproape nimic”, a declarat Cazanciuc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
El a menţionat că resursele financiare pentru penitenciare nu sunt suficiente şi singura formulă identificată pentru a soluţiona problema este finanţarea europeană.
”Demersul început la finalul anului trecut împreună cu ministrul italian pare că are succes, prinde contur. Sunt 7 state ale UE care sprijină demersul comun al României şi Italiei de a încerca să găsim finanţare europeană pentru această infrastructură de penitenciar. (...) Administraţia face ce poate cu un buget crescut an de an, e adevărat, nu foarte mult, dar pe soluţii punctuale”, a mai spus ministrul Justiţiei.
Cazanciuc a precizat că se vor încerca demersuri de suplimentare a bugetului Administraţiei Penitenciarelor pentru a face ”condiţii de detenţie mai aproape de limita deminităţii umane”.
El a admis că unele penitenciare se află ”sub limita demnităţii umane”, indicând penitenciare construite în urmă cu circa 100 de ani.
”Pentru a construi penitenciare care să acopere deficitul, potrivit standardelor europene, şi pentru a renova ceea ce avem, acolo unde se poate acest lucru, este nevoie de cel puţin un miliard de euro”, a mai declarat ministrul.
De asemenea, el a spus că în ultimii trei ani efectivele de deţinuţi nu au crescut, fiind vorba în total de aproximativ 30.000 de persoane.
”Nu estimăm în perioada următoare o creştere a numărului (de deţinuţi, n.r.) aşa cum evoluează...chiar dacă dezbaterea publică este foarte intensă în această zonă şi pare aşa că va fi o avalanşă, dar dacă ne uităm pe structura infracţiunilor pe care sunt condamnaţi şi cei care execută o să ne dăm seama că probabil o să rămânem în această cifră şi în perioada următoare”, a mai afirmat Cazanciuc.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Monica Ridzi, apel "disperat" către ministrul Justiţiei: Mergeţi în penitenciare să vedeţi cum stau deţinuţii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe