Ce lasă în urmă guvernul Grindeanu, demis în Parlament de propriul partid prin moţiune de cenzură. Plusurile şi minusurile cabinetului Grindeanu

Guvernul Sorin Grindeanu a avut o viaţă scurtă - doar şase luni, fiind învestit pe 4 ianuarie, într-o ceremonie protocolară şi demis de propriul partid, PSD, prin moţiune de cenzură, pe 21 iunie. O scurtă radiografie a plusurilor şi a minusurilor cabinetului Grindeanu.

Urmărește
5612 afișări
Imaginea articolului Ce lasă în urmă guvernul Grindeanu, demis în Parlament de propriul partid prin moţiune de cenzură. Plusurile şi minusurile cabinetului Grindeanu

Ce lasă în urmă guvernul Grindeanu, demis în Parlament de propriul partid prin moţiune de cenzură. Plusurile şi minusurile cabinetului Grindeanu (Imagine: ADRIAN PICLISAN / MEDIAFAX FOTO)

A avut o viaţă scurtă - doar şase luni. Doar guvernul Ungureanu, demis şi el în 2012 tot prin moţiune de cenzură, a avut o viaţă mai scurtă, de doar trei luni.

Guvernul lui Sorin Grindeanu a fost demis într-o mişcare de devorare internă a PSD, care este acum la mâna preşedintelui Iohannis. Pe cine va numi premier?

Cu toate acestea, a fost un guvern – numit de presă guvernul Dragnea-Grindeanu - care s-a mişcat rapid să pună în aplicare programul de guvernare şi luat decizii care au stimulat eco­nomia (o creştere record de 5,6% în T1), chiar dacă unele contestate. Guvernul s-a con­centrat excesiv pe măsurile sociale, neglijând complet investiţiile publice - un minus de 28% în primele patru luni din an, an/an, potrivit ZF.

Nu a făcut nimic pe frontul abosorbţiei fondurilor UE, nu a acreditat agenţii de management şi nu a pus la punct Fondul Naţional de Dezvoltare. Dar a rezolvat problema vaccinurilor, iar în scurtul său mandat angajările au continuat să crească, în vreme ce investiţiile străine, atrase de avântul economic record, au făcut un salt de 49% în primele patru luni din an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici