Ce spune Sebastian Burduja despre fuziunea ELCEN-Termoenergetica

  • Guvernul a adoptat joi proiectul de lege prin care se crează cadrul legal pentru fuziunea ELCEN-Termoenergetica.
  • „Bucureştiul va avea, în sfârşit, un SACET”, afirmă ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
  • El cere plata datoriilor pe care Termoenergetica le are către ELCEN, de peste 1 miliard de lei.
Urmărește
294 afișări
Imaginea articolului Ce spune Sebastian Burduja despre fuziunea ELCEN-Termoenergetica

Sursa Foto: Mediafax Foto

„Fuziunea ELCEN-Termoenergetica merge înainte! Astăzi (joi - n.r.), Guvernul României a adoptat un proiect de lege important, care va fi înaintat Parlamentului României, prin care se crează cadrul legal pentru fuziunea ELCEN-Termoenergetica. Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării în baza unei analize proprii şi co-iniţiat de Ministerul Energiei, având la bază memorandumul de guvern pe care l-am aprobat la începutul acestui an. Astfel, Bucureştiul va avea, în sfârşit, un SACET”, scrie pe Facebook Sebastian Burduja.

El afirmă că fuziunea „va reduce facturile la întreţinere, va asigura funcţionarea sistemului, va eficientiza cheltuielile şi va pune punct, o dată pentru totdeauna, scandalului permanent din jurul datoriilor acumulate de Termoenergetica faţă de Electrocentrale Bucuresti ELCEN”.

„Ce urmează? Având în vedere că în martie PMB a aprobat în Consiliul General fuziunea, la iniţiativa colegilor liberali, iar în mai a fost încheiat acordul de asociere între ELCEN-Termoenergetica şi ADI Bucureşti Ilfov, procesul de fuziune a fost demarat. Conform calendarului pe care l-am solicitat directorului general ELCEN, Claudiu Cretu, fuziunea se va putea încheia cel târziu în februarie 2026, după evaluarea activelor şi parcurgerea tuturor paşilor de către ambele companii. Pentru a nu ne bloca (din nou), solicităm plata datoriilor pe care Termoenergetica le are către ELCEN, în cuantum de peste 1 miliard de lei astăzi. Suntem deschişi să sprijinim PMB cu orice informaţii necesare pentru rezolvarea urgentă a situaţiei. Lipsa acestor fonduri pune în pericol planurile de investiţii ale ELCEN, inclusiv modernizarea celor 3 CET-uri (Sud, Grozăveşti şi Progresu), după 50-60 de ani de funcţionare. Pentru acest efort, care depăşeşte jumătate de miliard de euro, facem eforturi pentru alocarea unor granturi substanţiale din Fondul pentru Modernizare. Nu există probleme fără soluţii atunci când există voinţă. Înainte, împreună”, încheie Burduja.

Greii Energiei sunt în aceste zile în Bucureşti. Acord semnat pentru energia geotermală

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) şi Sage Geosystems au semnat marţi un acord pentru studiul de fezabilitate privind utilizarea energiei geotermale în Bucureşti, a anunţat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici