Ciamba salută decizia Elveţiei de eliminare a restricţiilor pentru cetăţenii ROMÂNI de la 1 iunie

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba a salutat, miercuri seară, decizia Guvernului Elveţiei de a elimina clauza de salvgardare privind libera circulaţie a cetăţenilor români, de la data de 1 iunie.

2977 afișări
Imaginea articolului Ciamba salută decizia Elveţiei de eliminare a restricţiilor pentru cetăţenii ROMÂNI de la 1 iunie

Ciamba saluta decizia Elveţiei de eliminare a restricţiilor pentru cetăţenii români de la 1 iunie

„Salut decizia Consiliului Federal din Elvetia de a acorda libera circulaţie cetăţenilor români de la 1 Iunie 2019. Încetează astfel clauza de salvgardare care limita acest drept pentru cetăţenii români şi bulgari. Decizia este una firească, asigurând drepturi egale cetăţenilor UE”, a scris George Ciamba, miercuri, pe Twitter.

Şi reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au avut un mesaj similar în legătură cu decizia luată de Elveţia.

„Executivul de la Berna a aprobat modificarea Ordonanţei privind libera circulaţie a persoanelor, precizând că la data de 31 mai 2019 încetează aplicarea clauzei de salvgardare care limita libera circulaţie pentru cetăţenii români şi bulgari. Decizia respectă prevederile Acordului privind libera circulaţie a persoanelor încheiat între Elveţia şi UE şi asigură cetăţenilor din România şi Bulgaria libertate deplină de circulaţie în Elveţia, în aceleaşi condiţii ca ale cetăţenilor celorlalte state membre ale Uniunii Europene. Astfel, pentru a putea rămâne în Confederaţie, cetăţenii români vor trebui să găsească un loc de muncă sau să aibă suficiente mijloace de trai dacă sunt inactivi pe piaţa muncii”, au transmis reprezentanţii MAE, printr-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici