Ciolacu: Am reuşit să creştem salariul mediu net din România peste pragul de 1000 de euro

„Am reuşit să creştem salariul mediu net din România peste pragul de 1000 de euro şi consolidăm acest plafon în fiecare lună”, spune premierul Marcel Ciolacu, după ce INS a arătat că în iulie câştigul salarial mediu a fost de 5242 lei.

Urmărește
208 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Am reuşit să creştem salariul mediu net din România peste pragul de 1000 de euro

Ciolacu: Am reuşit să creştem salariul mediu net din România peste pragul de 1000 de euro

„Investiţii. Locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite. Nivel de trai mai bun. Dezvoltare. Aceştia sunt pilonii centrali ai Programului meu prezidenţial. Aceasta este Calea sigură pentru România! Am reuşit să creştem salariul mediu net din România peste pragul de 1000 de euro şi consolidăm acest plafon în fiecare lună! La preluarea mandatului, câştigul salarial mediu net era de 4600 lei. Am promis atunci românilor că la 1 ianuarie 2025 câştigul salarial mediu net în România va depăşi 1000 euro. M-am angajat să susţin continuu creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare a salariaţilor, pentru că venituri mai mari înseamnă o productivitate a muncii mai ridicată. Pe scurt, dezvoltare”, scrie, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Institutul Naţional de Statistică a publicat joi datele privind câştigul salarial mediu net în România în luna iulie – 5242 lei.

„Adică 1055 euro. Este o creştere de aproape 15% faţă de iulie 2023, provenită în special din sectorul privat. Dând la o parte inflaţia, INS mai arată o creştere a puterii de cumpărare medii de circa 9%, cel mai mare avans din ultimii 4 ani şi jumătate. Voi susţine în continuare plata corectă a muncii în România, astfel încât, alături de investiţiile masive realizate în aceşti ani, să ne apropiem în ritm accelerat de standardele ţărilor europene dezvoltate”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici