Ciolacu: E normal ca preşedintele să-şi dorească anticipate, vrea să schimbe acest guvern dezastruos

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Buzău, că este normal ca preşedintele Klaus Iohannis să îşi dorească anticipate „ca să poată schimba acest guvern dezastruos”.

266 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: E normal ca preşedintele să-şi dorească anticipate, vrea să schimbe acest guvern dezastruos

Ciolacu: E normal ca preşedintele să-şi dorească anticipate, vrea să schimbe acest guvern dezastruos

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Buzău, unde a partaicipat la conferinţa extraordinară a filialei judeţene, că este normal ca preşedintele Klaus Iohannis să îşi dorească alegeri anticipate.

„M-am uitat şi eu la preşedintele României, îi înţeleg trăirile, înţeleg că observă şi dânsul că România nu merge într-o direcţie bună şi consider că este normal să îşi dorească alegeri anticipate ca să poată să schimbe acest guvern dezastruos”, a spus Marcel Ciolacu, la Buzău.

El susţine că toţi factorii implicaţi trebuie să-şi asume o eventuală demisie a actualului premier.

„Constituţia România spune că în cazul în care guvernul este demis, se va incerca crearea altei majorităţi. Dacă printr-o demisie a actualului prim-ministru, fără niciun motiv, doreşte să creeze o criză politică în România, într-un moment dificil, intr-un context complicat mondial, să-şi asume toţi cei care iau această decizie”, a mai spus Ciolacu.

Potrivit acestuia, PSD va depune o moţiune de cenzură până în 29 februarie în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va discuta, vineri la Cotroceni, cu prim-ministrul despre posibilitatea declanşării alegerilor anticipate.

Şeful statului a fost întrebat dacă i-ar cere demisia lui Ludovic Orban şi dacă acesta ar accepta, în vederea declanşării alegerilor anticipate.

„Asta nu am discutat. E nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea e nevoie de două încercări nereuşite pentur formarea unui nou Guvern. Tehnic şi demisia e o metodă prin care se poate iniţializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii. Chiar mâine voi avea o discuţie cu premierul Ludovic Orban aici. Dl Orban îşi doreşte alegeri anticipate, aşa cum îmi doresc şi eu”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici