Ciolacu: Guvernul a implementat toate măsurile tehnice necesare invitării în Programul Visa Waiver

  • Principalele aspecte tehnice care trebuiau îndeplinite de România pentru finalizarea invitării României în Programul Visa Waiver au fost atinse, susţine premierul Marcel Ciolacu.
  • El a anunţat că în luna noiembrie o echipă de experţi din SUA va face o vizită de evaluare în România.
Urmărește
55 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Guvernul a implementat toate măsurile tehnice necesare invitării în Programul Visa Waiver

Ciolacu: Guvernul a implementat toate măsurile tehnice necesare invitării în Programul Visa Waiver

Potrivit unui comunicat al Guvernului, demersurile realizate de România pentru aderarea la Programul Visa Waiver au reprezentat principalul subiect abordat la întrevederea dintre premierul Marcel Ciolacu şi ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec.

Conform analizei Guvernului, principalele aspecte tehnice care trebuiau îndeplinite de România pentru finalizarea acestui proces au fost atinse, acest lucru urmând a fi confirmat şi de echipa SUA de experţi care va efectua o vizită de evaluare în România în cursul lunii noiembrie 2024, se arată în documentul citat.

„Mulţumesc doamnei ambasador şi tuturor celor implicaţi în procesul de diminuare a ratei de refuz – companiilor care au sprijinit această campanie, cetăţenilor români şi personalului din administraţie care a contribuit la acest proces. Guvernul României va rămâne la fel de implicat în tot ce înseamnă realizarea tuturor paşilor procedurali care mai trebuie efectuaţi în atingerea acestui obiectiv major”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Kathleen Kavalec, a mulţumit Guvernului României şi premierului pentru dialogul eficient şi deciziile luate pentru atingerea obiectivului de aderare la Programul Visa Waiver.

România rămâne ferm angajată în Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, iar invitarea ţării noastre în programul Visa Waiver va aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul afacerilor şi a schimburilor turistice, se mai arată în comunicat.

Confrom acestuia, printre măsurile luate de România se numără încheierea cu SUA a Parteneriatului pentru securizarea frontierei, implementarea programului ATS-G (Automated Targeting System - Global), consolidarea integrităţii procesului de acordare a cetăţeniei române, consolidarea integrităţii procesului de eliberare a documentelor de călătorie şi intensificarea cooperării poliţieneşti cu SUA.

De asemenea, în luna septembrie 2023 au fost iniţiate discuţii cu mai multe organizaţii profesionale în urma cărora, cu sprijinul şi participarea Ambasadei SUA la Bucureşti, membrilor acestora le este acordată prioritate şi celeritate în obţinerea vizei, iar ca urmare a adoptării HG nr. 77 din 8 februarie 2024 pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 518/1995, angajaţii din administraţia publică centrală, cu prioritate cei din domeniile apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale, justiţiei şi afacerilor externe, au beneficiat de suportarea cheltuielilor pentru taxa de viză de către angajator sau, după caz, de decontarea acesteia, în condiţiile legii, pentru orice tip de viză SUA.

Totodată, Guvernul României a lansat campania Calificam Romania în Programul Visa Waiver prin care au fost încurajate şi impulsionate reînnoirile de viză SUA B1/B2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici