Ciolacu: Preşedintele Erdogan, un lider cu viziune care a ştiut întotdeauna care îi sunt prietenii

  • România îşi capătă locul binemeritat şi este recunoscută oficial ca o ţară de interes principal pentru Turcia, spune premierul Marcel Ciolacu.
  • El adaugă că preşedintele Erdogan este „un lider cu viziune care a ştiut întotdeauna care îi sunt prietenii adevăraţi”.
485 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Preşedintele Erdogan, un lider cu viziune care a ştiut întotdeauna care îi sunt prietenii

Ciolacu: Preşedintele Erdogan, un lider cu viziune care a ştiut întotdeauna care îi sunt prietenii / Sursa foto: Mediafax Foto

„Cu siguranţă, astăzi asistăm la cel mai important moment în relaţia dintre România şi Turcia de la stabilirea Parteneriatului Strategic dintre ţările noastre în 2011. Şi spun acest lucru, pentru că, prin formalizarea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt, am putut practic să organizăm prima şedinţă comună de guvern dintre România şi Turcia. Este un mare pas înainte, un pas care va apropia şi mai mult statele şi naţiunile noastre, atât în plan strategic, cât şi economic şi social. (...) Suntem onoraţi că România îşi capătă astfel locul binemeritat şi este recunoscută oficial ca o ţară de interes principal pentru Turcia. De altfel, preşedintele Erdogan este un lider cu viziune care a ştiut întotdeauna care îi sunt prietenii adevăraţi. Iar România a răspuns pe măsură”, spune Marcel Ciolacu.

El aminteşte că Turcia este principalul partener economic pe care România pe care îl are în afara UE, „un partener strategic în plan regional şi un bun vecin şi prieten”.

„Şi insist pe ideea de prietenie, pentru că dincolo de orice, cred că asta a legat cel mai mult naţiunile noastre de-a lungul timpului. Atunci când a fost nevoie, România a răspuns prezent şi a fost alături de Turcia. Anul trecut, după acel cutremur cumplit, românii au fost aici din primele clipe şi au ajutat la salvarea de vieţi omeneşti. Astfel de momente de solidaritate profundă ne aduc astăzi în punctul de a vorbi despre o dezvoltare fără precedent a relaţiilor dintre statele noastre”, adaugă Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
erdogan,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici