Ciolacu şi Orban au pus la cale un tren de mare viteză care să lege capitalele României şi Ungariei

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit vineri cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, despre relaţiile bilaterale şi au convenit începerea studiului de fezabilitate pentru realizarea unei legături feroviare de mare viteză Bucureşti-Budapesta.

Urmărește
3653 afișări
Imaginea articolului Ciolacu şi Orban au pus la cale un tren de mare viteză care să lege capitalele României şi Ungariei

Ciolacu şi Orban au plănuit un tren de mare viteză

„Am avut astăzi o discuţie pragmatică cu Prim-Ministrul Ungariei, domnul Viktor Orban, pe subiectele de interes comun ale cooperării noastre bilaterale.

Schimburile noastre comerciale se ridică la aproximativ 13 miliarde de euro şi am agreat împreună cu omologul maghiar că există în continuare un potential neexploatat”, a scris vineri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Conform acestuia, s-a convenit începerea studiilor de fezabilitate privind realizarea unui proiect bilateral - legătura feroviară de mare viteză Budapesta–Bucureşti, „un proiect strategic, de interes regional, cu impact la nivelul reţelelor feroviare din regiunea Europei Centrale”.

Premierul buzoian susţine că „România se bazează pe acţiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene”, în condiţiile în care Ungaria deţine în acest semestru preşedinţia Consiliului UE.

Totodată, acesta i-a mulţumit lui Viktor Orban pentru susţinerea aderării României la spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici