Ciolacu somează Guvernul Orban să impoziteze pensiile speciale prin OUG. PNL a depus astăzi amendamente

  • Marcel Ciolacu acuză PNL de ipocrizie în privinţa impozitării pensiilor speciale
  • Ciolacu: Orban ar trebui să ia proiectul PSD de impozitare a pensiilor şi să dea ordonanţă
  • Ciolacu: Ipocriţilor, aveţi toate pârghiile ca să daţi Ordonanţă de Urgenţă
  • Legea de impozitare a pensiilor speciale adoptată în ianuarie la propunerea PNL se află blocată la CCR din ianuarie, cei vizaţi de tăieri fiind şi judecătorii CCR
1611 afișări
Imaginea articolului Ciolacu somează Guvernul Orban să impoziteze pensiile speciale prin OUG. PNL a depus astăzi amendamente

Ciolacu somează Guvernul Orban să impoziteze pensiile speciale prin OUG. PNL a depus astăzi amendamente

Liderul PSD Marcel Ciolacu acuză PNL de ipocrizie în ceea ce priveşte impozitarea pensiilor speciale. Ciolacu îndeamnă Guvernul Orban să dea o ordonanţă de urgenţă bazată pe proiectul de lege depus de PSD la Parlament şi să dea banii din pensii la Sănătate.
"După ce PSD a anunţat că va impozita drastic toate pensiile speciale, am văzut cu toţii un adevărat concurs de populism din partea celorlalte partide care s-au înghesuit să depună tot felul de proiecte în Parlament. De departe, cei mai ipocriţi sunt cei de la PNL care după ce au mai mimat o dată că elimină pensiile speciale acum se fac că le impozitează", scrie Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Liderul social-democraţilor spune că Guvernul Orban ar trebui să dea ordonanţă de urgenţă pentru impozitarea pensiilor speciale pe modelul proiectului depus de PSD.

"Ipocriţilor- aveţi Guvern, aveţi toate pârghiile ca să daţi Ordonanţă de Urgenţă! Ce vă reţine?! De ce continuaţi să pacăliţi oamenii?! Premierul Orban ar trebui să ia proiectul PSD privind impozitarea pensiilor speciale şi să dea Ordonanţă de urgenţă. Acum! Şi să dea banii la sănătate!", mai scrie Ciolacu.

PNL a depus miercuri un amendament la OUG 29/2020, prin care solicită impozitarea graduală de la 10% si pana la 95% a pensiilor speciale care depăşesc 2000 de lei. Florin Roman, liderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, spune că este vremea solidarităţii şi a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care are nevoie România acum.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici