Ciolacu susţine organizarea referendumului în Capitală: consilierii PSD vor propune o întrebare despre prevenţia consumului de droguri

  • Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii PSD în Consiliul General vor propune o întrebare privind prevenţia consumului de droguri.
  • Şeful Guvernului a mai spus că sprijină organizarea referendumului şi a cerut să fie respectată legea în domeniu.
Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului Ciolacu susţine organizarea referendumului în Capitală: consilierii PSD vor propune o întrebare despre prevenţia consumului de droguri

Declaraţiile au fost făcute vineri.

„Orice referendum este oportun, este un exerciţiu democratic. (...) Cred că era mai simplu să întrebe dacă desfiinţăm sectoarele”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a dezvăluit că reprezentanţii PSD în Consiliul General vor propune o întrebare la referendum. Aceasta va fi despre prevenţia în cazul consumului de droguri.

„Am înţeles colegii mei din Consiliul General vor veni şi ei cu o întrebare privind prevenţia consumului de droguri în şcoli. Vorbim de capitala României, este ceea mai expusă la acest flagel. (...) Aşteptăm până luni să vedem decizia, ei sunt iniţiatorii vor trimite la Guvern, aştept punctul de vedere al Ministerului Justiţiei şi al Ministerului de Interne pentru că Ministerul de Interne este organizatorul alegerilor şi pe urmă vom lua o decizie în Guvern”, a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai spus că referendumul va fi organizat doar dacă vor fi îndeplinite condiţiile legale.

„Susţin ca acest referendum să aibă loc, dar cred că trebuie să fie respectată legea”, a spus premierul Marcel Ciolacu adăugând că „ l-am văzut pe domnul Nicuşor Dan că este un primar general şi un om politic care îşi doreşte foarte mult să fie respectată legea, nu poate un om care apără legea să-i ceară prim-ministrului să încalce legea, dacă miniştrii de interne şi de justiţie găsesc să facă modificările necesare, nu am nicio problemă”.

Referendumul ar putea fi organizat în acelaşi timp cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Cele două întrebări la care Nicuşor Dan îi va invita pe bucureşteni să se pronunţe prin „DA” sau „NU” sunt următoarele:

1. Sunteţi de acord ca repartizarea impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni între Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti?

2. Sunteţi de acord ca Primarul General al Municipiului Bucureşti să emită autorizaţiile de construire pe întreg teritoriul administrativ al oraşului?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici