Ciolacu: Turcia este o ţară candidată şi un partener cheie al UE

Considerăm că Turcia este o ţară candidată şi un partener cheie al UE. Pentru România este importantă consolidarea cooperării între UE şi Turcia în domeniile sectoriale de interes, a spus premierul Marcel Ciolacu în timpul unei conferinţe comune cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yilmaz.

158 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Turcia este o ţară candidată şi un partener cheie al UE

Marcel Ciolacu şi vicepreşedintele turc, în cadrul conferinţei comune de presă. Sursa foto: captură video conferinţă / Facebook - Marcel Ciolacu

Premierul a vorbit despre colaborarea cu antreprenorii turci: „Aş menţiona conducta de transport de gaz nutural Marea Neagră-Podişor, un proiect strategic pentru România, dar şi pentru întreaga regiune”.

Cei doi oficiali au mai vorbit despre contextul de securitate regional.

„I-am mulţumit domnului vicepreşedinte pentru participarea Turciei la misiuni de poliţie aeriană ale NATO pe teritoriul României, ceea ce contribuie la demersurile de consolidare a posturii aliate de apărare şi descurajare pe flacul estic al NATO. Am subliniat şi importanţa grupului naval de deminare în Marea Neagră, România-Turcia-Bulgaria, în contextul actual de securitate”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„În ceea ce priveşte perspectivele relaţiilor UE cu Turcia, considerăm că Turcia este o ţară candidată şi un partener cheie al UE. Pentru România este importantă consolidarea cooperării între UE şi Turcia în domeniile sectoriale de interes”, a adăugat premierul.

Cei doi oficiali au mai discutat despre evoluţia situaţiei din Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici