- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (17.09.2013, 15:17)
- Cristian Fierbinteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul A APROBAT constituirea Comisiei speciale pentru proiectul Roşia Montană. Cine va conduce comisia
Parlamentarii au aprobat, marţi, în şedinţa de plen comun, cu 311 voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 15 abţineri, înfiinţarea Comisiei speciale pentru proiectul de lege care reglementează inclusiv proiectul Roşia Montană.
Urmărește
2355 afișări
Comisie specială în Parlament, privind proiectul Roşia Montană (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)
Parlamentarii au stabilit ca această comisie specială parlamentară să aibă 21 de membri, din care 8 să aparţină PSD, 5 - PNL, câte 2 - PDL, PPDD şi UDMR şi câte un loc pentru PC şi minorităţi naţionale.
Această comisie urmează să aibă un preşedinte aparţinând PSD, trei vicepreşedinţi aparţinând PNL, PDL, PPDD şi un secretar aparţinând PC.
Grupurile parlamentare au nominalizat persoanele care să facă parte din această comisie, cu excepţia PDL care a precizat că nu vor avea reprezentanţi, locurile lor urmând să rămână libere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Din Comisie fac parte 8 parlamentari PSD - Ioan Dârzu, Florin Iordache, Viorel Ştefan, Emacu Gheorghe, Ioan Chelaru, Gabriela Firea, Toni Greblă şi Darius Vâlcov. De asemenea, cinci parlamentari PNL fac parte din Comisie: Andrei Gerea, Gigel-Sorinel Ştirbu, Mircea Dolha, Dumitru Popescu şi Petru Ehegartner.
PPDD este reprezentat de Haralambie Vochițoiu şi de Tudor Ciuhodaru, UDMR – de Attila Korodi şi Alexandru Vegh. Minorităţile naţionale sunt reprezentate de Oana Manolescu, iar PC de Ioan Moldovan.
Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat, marţi, constituirea Comisiei speciale privind proiectul de lege care reglementează inclusiv exploatarea de la Roşia Montană, cu 21 de membri, decizia finală urmând să fie luată în plen.Vicepreşedintele Senatului a aprecizat că acest for va fi constituit din 21 de membri, care vor fi propuşi pe algoritmul politic parlamentar. El a precizat că la nivelul Birourilor Reunite au fost două voturi împotriva propunerii de constituire a Comisiei speciale şi două abţineri.
Senatorul PSD Cristian Dumitrescu a menţionat că până la 1 octombrie se vor depune amendamente la Comisia specială privind Roşia Montană din partea senatorilor şi deputaţilor, iar până la 20 octombrie urmează să fie elaborat un raport asupra proiectului de lege propus de Guvern.
El a mai menţionat că în 21 octombrie raportul Comisiei speciale urmează să intre în dezbaterea Senatului, iar până la 1 noiembrie să fie votat în plenul acestei Camere.
Dumitrescu a susţinut că raportul comisiei speciale va fi transmis comisiilor parlamentare de fond, care ar urma să poată opera modificări asupra raportului.
Vicepreşedintele Senatului a mai susţinut că actuala procedură parlamentară în cazul proiectului de lege privind Roşia Montană va fi suspendată până la redactarea raportului Comisiei speciale.
Dumitrescu a susţinut că este posibilă "deplasarea Comisiei" speciale la Roşia Montană, existând posibilitatea unor audieri.
Potrivit proiectului de hotărâre privind Comisia specială, obiectul acesteia este de a examina proiectul de lege şi amendamentele depuse de Guvern, de deputaţi şi de senatori. Al doilea punct precizat în proiect vizează "întocmirea raportului în vederea dezbaterii şi adoptării proiectului de lege în plenul fiecărei Camere a Parlamentului".
De asemenea, lucrările Comisiei speciale sunt publice, cu excepţia cazurilor în care, prin votul majorităţii membrilor acesteia, se decide altfel.
"Pentru clarificarea unor împrejurări sau stări de fapt la care se referă proiectul (de lege al Guvernului, n.r.), comisia poate să efectueze deplasări la faţa locului, unde îşi poate extinde activitatea de informare asupra obiectivelor şi scopului proiectului de lege", mai prevede documentul de înfiinţare a Comisiei speciale.
Plenul celor două Camere urmează să decidă marţi după amiază asupra înfiinţării Comisiei speciale privind Roşia Montană.
PDL nu va desemna niciun membru în Comisia specială privind proiectul Roşia Montană
"Referitor la înfiinţarea Comisiei comune pentru Proiectul Roşia Montană, subiect dezbătut în Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, vă comunicăm că Grupurile parlamentare ale Partidului Democrat Liberal nu susţin înfiinţarea unei astfel de comisii şi nu vor desemna niciun membru în Comisia parlamentară privind acest proiect", informează PDL.
Partidul Democrat Liberal aminteşte că a susţinut retragerea acestui proiect de lege care excede prevederile regulamentare şi se opune vehement proiectului de lege iniţiat de Guvernul României deoarece nu respectă legislaţia în vigoare şi are foarte multe prevederi contrare Constituţiei.
"Partidul Democrat Liberal nu doreşte să fie părtaş la procedurile ilegale propuse de USL, de a trimite Parlamentului României spre soluţionare probleme care ţin exclusiv de competenţa Guvernului României. Grupurile parlamentare ale Partidului Democrat Liberal anunţă că nu vor participa la nicio dezbatere parlamentară, dacă majoritatea USL va înfiinţa această comisie", se mai arată în comunicatul semnat de liderul Grupului PDL, Mircea Toader.
Darius Vâlcov va fi preşedintele Comisiei speciale pentru proiectul Roşia Montană - oficial
Senatorul PSD Darius Vâlcov este preşedintele Comisiei speciale pentru proiectul Roşia Montană, a anunţat, marţi, în plenul Parlamentului, preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Cristian Dumitrescu.
El a precizat că funcţia de preşedinte al Comisiei va fi ocupată de Darius Vâlcov (PSD), iar funcţiile de vicepreşedinte de către Andrei Gerea (PNL) şi Haralambie Vichiţoiu (PPDD).
Secretar al acestei comisii va fi Ioan Moldovan (PC).
Anterior, surse din PSD declarau, pentru MEDIAFAX, că senatorul PSD Darius Vâlcov va conduce Comisia specială privind proiectul de la Roşia Montană, acesta beneficiind de sprijinul social-democraţilor care au preluat, conform negocierilor parlamentare, şefia acestui nou for.
Citeşte şi:
Biroul Permanent al Senatului a aprobat retragerea procedurii de urgenţă pe proiectul Roşia Montană
Citeşte şi:
Şova: Îi cer lui Băsescu să facă publice rapoartele SRI despre Roşia Montană şi mine, dacă există
Citeşte şi:
Ponta: Majoritatea opozanţilor proiectului Roşia Montană sunt de bună-credinţă, dar sunt şi interese
Citeşte şi:
Băsescu: Cea mai bună soluţie privind Roşia Montană este ca Parlamentul să retragă proiectul. Declaraţiile preşedintelui
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Şova: Îi cer lui Băsescu să facă publice rapoartele SRI despre Roşia Montană şi mine, dacă există
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe