- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (04.09.2014, 11:19)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corina Creţu ar urma să fie comisar european pentru ajutor umanitar
Corina Creţu ar urma să devină comisar european pentru ajutor umanitar, în echipa condusă de Jean Claude Juncker, conform Euractiv.
Urmărește
2236 afișări
Corina Creţu ar urma să fie comisar european pentru ajutor umanitar (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)
Conform sursei citate, România, care a făcut lobby pentru menţinerea portofoliului agriculturii, este posibil să obţină postul de comisar european pentru ajutor umanitar pentru Corina Creţu.
În lista publicată de Euractiv, din partea României sunt trecute cu semnul întrebării ambele propuneri pentru postul de comisar, Dacian Cioloş şi Corina Creţu.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
-
astăzi, 09:13
• Sprijinul Ungariei pentru Rusia atrage critici dure din partea Poloniei
-
astăzi, 09:00
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1000. Ucraina loveşte un depozit de muniţii rusesc în regiunea Briansk / Ministrul de Externe al Olandei salută decizia SUA de a permite lovituri de lungă distanţă împotriva Rusiei
-
astăzi, 08:16
• Zeci de persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT în cadrul acţiunii „Şcoala”
-
astăzi, 07:38
• Vremea se strică în toată ţara: vin patru săptămâni de frig şi ploi neobişnuite
-
astăzi, 07:35
• Ion Cristoiu: „Instalatorii” sunt, în limbaj CIA, cei care pun microfoane de ascultare secretă
-
astăzi, 07:25
• Rachetele americane nu vor schimba decisiv războiul din Ucraina. Experţii explică de ce
-
astăzi, 07:23
• Jafuri în Gaza. Aproape 100 de camioane cu alimente, atacate de bărbaţi mascaţi
-
astăzi, 07:32
-
astăzi, 07:21
• Românii vor putea circula, de marţi, pe 59 de kilometri din A7, între Ploieşti şi Paşcani
-
ieri, 23:15
• Ce cred prezidenţiabilii despre parteneriatul civil şi adopţia în cazul cuplurilor de acelaşi sex
-
ieri, 22:32
• Ciolacu: De ce să-mi dau demisia? N-am ce lămuri. Vorbim de o călătorie a mea în zona privată
-
ieri, 21:27
• Ciucă, la revenirea din Austria: Moment decisiv pe 22 noiembrie la Budapesta, în privinţa Schengen
-
ieri, 20:20
• NEWS ALERT Ludovic Orban se retrage din cursa prezidenţială în favoarea Elenei Lasconi
-
ieri, 17:16
-
ieri, 18:26
Premierul Victor Ponta declara, miercuri, că, în urma unor negocieri lungi şi complicate a obţinut pentru România portofoliul Dezvoltării regionale, ”cel mai important portofoliu din CE” pentru ţara noastră.
Citeşte şi:
Ponta: Am obţinut Dezvoltarea regională, cel mai important portofoliu din CE pentru România
”În urma unor negocieri extrem de lungi şi extrem de complicate, în condiţiile în care România nu putea să păstreze agricultura, pentru că nicio ţară nu-şi va păstra portofoliul avut anterior, eu am obţinut pentru România, nu pentru Guvernul României, nu pentru un român, am obţinut pentru România cel mai important portofoliu din CE pentru noi - sigur, alte ţări au alte opţiuni - dar Dezvoltarea regională înseamnă toate fondurile, programele de coeziune şi structurale în perioada 2014-2019”, a spus Ponta.
Preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a decis ca din cei doi candidaţi ai României pentru un post de comisar să aibă discuţii doar cu europarlamentarul PSD Corina Creţu, chiar dacă prima opţiune a Bucureştiului a fost pentru Dacian Cioloş, potrivit unui surse europene.
Citeşte şi:
Juncker va purta discuţii doar cu Corina Creţu pentru postul de comisar european. Întâlnirea va fi joi
Purtătorul de cuvânt al CE Natasha Bertaud a anunţat, miercuri, că discuţia dintre Jean-Claude Juncker şi candidatul român va avea loc joi.
Varianta cu portofoliile obţinută de Euractiv este datată 2 septembrie. Publicaţia notează că nu este vorba de versiunea finală şi că vor mai fi făcute modificări, în funcţie de discuţiile pe care le poartă Juncker cu candidaţii din toate cele 28 de state membre. În plus, potrivit uzanţelor vor exista negocieri în special între socialişti şi populari în vederea unei distribuiri echilibrate a portofoliilor.
Conform Euractiv, în viitoarea Comisiei vor fi şase vicepreşedinţi: poloneza Elżbieta Bieńkowska (PPE), care va fi comisar pentru Buget şi Control Financiar, Andrus Ansip (Estonia, ALDE), responsabil cu Creşterea Economică, Uniunea Economică şi Monetară, Semestrul European şi Dialog Social, Valdis Dombrovkis (Letonia, PPE) responsabil pentru Uniunea Energetică, Alenka Bratusek (Slovenia) pentru Agenda Digitală şi Inovaţie, olandezul Frans Timmermans care va deţine un portofoliu economic privind reglementările şi Federica Mogherini (Italia, S&D), care a fost deja aleasă de şefii de stat şi de guvern în funcţia de Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.
Suedeza Cecilia Malmström (ALDE), în prezent comisar pentru Afaceri Interne, are rezervat portofoliul Justiţie şi Antifraudă.
Croaţia, nou-venită în UE, ar urma că primească portofoliul Politicilor Regionale, prin Neven Mimica (S&D), domeniu pe care îl vizează şi România şi Cehia.
Bulgăroaica Kristalina Georgieva (PPE) este în cărţi pentru Taxare şi Luptă împotriva fraudei, finlandezul Jyrki Katainen (PPE) pentru Afaceri Economice şi Monetare, britanicul Jonathan Hill va lua Energie şi Schimbări Climatice, cipriotul Christos Stylianides (PPE) - Internet şi Cultură, iar slovacul Maroš Šefčovič ar putea fi comisar pentru Dezvoltare.
Actualul comisar pentru Politici Regionale, austriacul Johannes Hahn (PPE), ar urma să preia portofoliul pentru Vecinătate, Miguel Arias Canete (Spania, PPE) are rezervat portofoliul pentru Cercetare şi Inovare.
Danemarca, prin Margrethe Vestager, ar prelua Mediul, iar Germania, prn Günther Oettinger - Comerţul.
Phil Hogan (Irlanda, PPE) ar putea să fie succesorul lui Dacian Cioloş, la Agricultură.
Grecul Dimitris Avramopoulos (PPE) ar urma să conducă un portofoliu nou creat: Migraţie şi Drepturi Fundamentale, în timp ce maltezul Karmenu Vella se va ocupa de Pescuit.
Francezul Pierre Moscovici (S&D) este creditat pentru Competiţie, iar portughezul Carlos Moedas (PPE) pentru Afaceri Sociale.
Vera Jourova (Cehia, ALDE) ar putea fi comisar pentru Transport, iar Vytenis Povilas Andriukaitis (Lituania, S&D) s-ar putea ocupa de Sănătate şi Siguranţă Alimentară, în timp ce Tibor Navracsics (Ungaria, PPE) ar prelua portofoliul pentru control vamal.
Belgia riscă să primească portofoliul pentru Multilingvism şi Tineret, fiind ultima ţară care a făcut o nominalizare pentru comisar european.
Belgia a decis să o nominalizeze pe creştin-democrata flamandă Marianne Thyssen, transmite AFP.
Astfel, sunt zece femei candidate la un post de comisar european. În Comisia Europeană condusă de Jose Manuel Barroso erau nouă femei, iar Juncker şi Parlamentul European au avertizat că nu acceptă un număr mai mic.
Citește pe alephnews.ro: Războiul dronelor: Cum tehnologia transformă conflictul ruso-ucrainean
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Ponta: Am obţinut Dezvoltarea regională, cel mai important portofoliu din CE pentru România
Citește și: Ponta, despre comisar: Fac nominalizarea oficială când Junker îmi comunică oficial portofoliul. L-am ţinut departe pe Băsescu de negocieri, ştiam că vrea să le strice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciucă, la revenirea din Austria: „Summit-ul de pe 22 noiembrie de la Budapesta va fi decisiv în privința Schengen”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Meteorologii EaseWeather anunță o lună decembrie cum n-a mai fost, în București. Câte zile ninge
CANCAN.RO
Dintr-o firmă de apartament, „nepotul” lui Nicolae Ciucă a împușcat contracte-mamut la Ministerul Apărării! Imagini în premieră cu descurcărețul rezervist și garajul lui de lux
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe