- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.07.2014, 19:17)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean a declarat, la CAE, că România vrea să contribuie substanţial la Misiunea UE din Ucraina
România este hotărâtă să contribuie "substanţial" la Misiunea UE de Consiliere pentru Ucraina, a precizat, marţi, la CAE, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, subliniind totodată că Bucureştiul sprijină consolidarea în continuare a regimului de sancţiuni aplicate Rusiei, informează MAE.
Urmărește
384 afișări
Corlăţean a declarat, la CAE, că România vrea să contribuie substanţial la Misiunea UE din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Miniştrii de externe ai UE au lansat, marţi, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, "un apel ferm tuturor părţilor prezente în teren, în special grupărilor separatiste care acţionează în regiune, să permită neîntârziat accesul echipelor de experţi la locul prăbuşirii (aeronavei Malaysian Airlines - n.r.), în vederea recuperării trupurilor neînsufleţite", se arată într-un comunicat MAE, remis MEDIAFAX.
Totodată, aceştia au susţinut necesitatea lansării unei anchete internaţionale amănunţite şi credibile în vederea identificării circumstanţelor tragediei şi a persoanelor responsabile pentru aceasta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Mesajul de Crăciun al preşedintelui Klaus Iohannis
-
O ursoaică şi un pui au ajuns într-o localitate din Alba. Populaţia a fost alertată
-
Polonia este al treilea exportator de ciocolată din Uniunea Europeană. Investiţiile unui gigant american îi vor întări poziţia
Potrivit sursei citate, şefii diplomaţiilor europene şi-au exprimat dezamăgirea faţă de lipsa unor acţiuni substanţiale ale Federaţiei Ruse în ceea ce priveşte dezescaladarea conflictului armat din estul Ucrainei.
Consiliul Afaceri Externe a aprobat un pachet substanţial de măsuri restrictive, care vizează entităţi şi persoane care contribuie la subminarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii naţionale a Ucrainei. De asemenea, participanţii la reuniune au decis accelerarea adoptării de măsuri la adresa persoanelor şi entităţilor care acordă sprijin material şi financiar acţiunilor care ţin de anexarea ilegală a Crimeei şi destabilizarea părţii de est a Ucrainei, respectiv formularea de noi restricţii la investiţiile în Crimeea.
În plus, miniştrii au mandatat Consiliul şi Comisia Europeană să finalizeze pregătirile pentru adoptarea de noi măsuri sancţionatorii, care să acopere, printre altele, sectorul apărării, inclusiv produsele cu dublă utilizare, cel al tehnologiei de vârf, inclusiv în domeniul energetic, precum şi accesul la piaţa de capital.
Miniştrii de Externe au adoptat Decizia Consiliului de înfiinţare a Misiunii UE de Consiliere pentru Ucraina (EU Advisory Mission / EUAM Ukraine). Misiunea, cu un mandat iniţial de 2 ani, va avea drept scop sprijinirea reformei sectorului civil de securitate şi al statului de drept din Ucraina.
În acest context, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a indicat hotărârea României de a contribui substanţial la activitatea EUAM Ucraina, proiect pe care l-a susţinut puternic încă din etapele sale incipiente.
Şeful diplomaţiei române a afirmat, în cadrul intervenţiei sale, că prăbuşirea aeronavei Malaysian Airlines aduce în atenţie, într-un mod tragic, modul în care conflictul din Ucraina afectează întreaga comunitate internaţională şi semnalează încă o dată imperativul soluţionării cât mai rapide a acestuia, în mod paşnic şi durabil.
În cadrul reuniunii a fost abordată şi situaţia din Orientul Mijlociu, pe fondul intensificării violenţelor din Israel şi Teritoriile Palestiniene. Ministrul român de Externe a subliniat imperativul dezescaladării cât mai rapide a situaţiei din regiune, ca precondiţie a reluării negocierilor pentru un acord de pace având ca obiectiv soluţia celor două state.
De asemenea, în cadrul reuniunii, şefii diplomaţiilor europene au analizat evoluţiile politice şi situaţia de securitate din Irak, inclusiv consecinţele dramatice asupra comunităţii creştine din această ţară, se mai arată în comunicatul MAE.
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe