- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.10.2014, 22:30)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean, la întâlnirea cu Jens Stoltenberg: Deciziile summitului NATO privind Rusia să fie menţinute. Nu sunt condiţii pentru revizuire
Titus Corlăţean s-a întâlnit, marţi, cu noul şef al NATO, Jens Stoltenberg, ministrul de Externe subliniind în cadrul întrevederii necesitatea menţinerii deciziilor adoptate la summitul din septembrie privind relaţia cu Rusia, arătând că nu sunt întrunite condiţiile pentru o revizuire a acestora.
Urmărește
307 afișări
Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu Jens Stoltenberg, noul secretar general al NATO începând de la 1 octombrie.
Cu prilejul întrevederii, au fost trecute în revistă rezultatele summitului NATO din Marea Britanie (4-5 septembrie), ministrul român de externe evocând "prioritatea majoră ce trebuie acordată implementării complete şi în termenele prevăzute a deciziilor reuniunii la vârf din Ţara Galilor în materie de apărare colectivă", informează MAE, într-un comunicat remis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
"Exprimând satisfacţia cu privire la măsurile adoptate de NATO pentru reasigurarea Aliaţilor estici, inclusiv România, în contextul crizei ucrainene, şeful diplomaţiei române a accentuat importanţa punerii în aplicare cât mai rapide a Planului de acţiune pentru creşterea nivelului de reacţie (Readiness Action Plan), ca element de bază pentru consolidarea securităţii Alianţei", precizează sursa citată.
Titus Corlăţean a afirmat că România va contribui activ la conturarea reacţiei pe termen lung a NATO faţă de situaţia de securitate din Marea Neagră, pledând, în acelaşi timp, pentru întărirea raporturilor de cooperare ale Alianţei cu partenerii estici - în special cu Georgia, Ucraina şi Republica Moldova.
Potrivit MAE, şeful diplomaţiei a subliniat necesitatea menţinerii deciziilor adoptate la summitul din Ţara Galilor privind relaţia cu Rusia, arătând că nu sunt întrunite condiţiile pentru o revizuire a acestora.
Totodată, demnitarul român a evidenţiat progresele înregistrate, conform calendarului stabilit, în dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă, prin intermediul Bazei de la Deveselu.
Corlăţean i-a adresat secretarului general NATO invitaţia de a efectua o vizită oficială în România în cursul anului 2015, în vederea aprofundării dialogului bilateral pe tema de interes şi actualitate de pe agenda NATO, invitaţie care a fost acceptată, mai informează MAE.
Noul secretarul general al NATO a mulţumit României pentru contribuţia sa politică şi militară, de substanţă, în cadrul Alianţei, cu referiri speciale la participarea românească la operaţiunile conduse de NATO, la consolidarea capacităţii Alianţei de a răspunde noilor provocări de securitate şi la dezvoltarea cooperării NATO cu partenerii şi cu celelalte organizaţii internaţionale relevante. Totodată, Jens Stoltenberg a salutat angajamentul României de coordonare a fondului de asistenţă voluntară pentru Ucraina în domeniul apărării cibernetice, precum şi decizia de creştere a bugetului apărării, se mai arată în comunicatul MAE.
Conform textului declaraţiei summitului din Ţara Galilor, din 4-5 septembrie, şefii de stat şi de guvern din NATO au decis că, atât timp cât Rusia continuă să intervină militar, să înarmeze separatiştii şi să alimenteze instabilitatea în Ucraina, Alianţa va sprijini sancţiunile impuse de UE, G7 şi alte organizaţii, care reprezintă "o componentă esenţială a eforturilor internaţionale generale menite a răspunde conduitei destabilizatoare a Rusiei".
Subliniind că "valoarea strategică" a unui parteneriat între NATO şi Rusia bazat pe respectarea dreptului internaţional, liderii Alianţei şi-au exprimat regretul că, în prezent, nu sunt întrunite condiţiile pentru o astfel de relaţie. "Pe cale de consecinţă, decizia NATO de a suspenda orice cooperare practică civilă şi militară între NATO şi Rusia rămâne în vigoare", se arată în declaraţia summitului.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:24
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
-
astăzi, 18:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul