- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.01.2013, 07:29)
- Marius Fratila
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean merge la Haga în februarie. Vizita a fost confirmată la o întâlnire cu omologul olandez
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, va face o vizită la Haga în prima parte a lunii februarie, deplasarea fiind confirmată în cursul unei întâlniri cu omologul olandez, Frans Timmermans, desfăşurată sâmbătă, cu ocazia Summit-ului CELAC-UE, care are loc în Chile.
Urmărește
386 afișări
Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)
"În cadrul convorbirilor a fost confirmată realizarea vizitei şefului diplomaţiei române la Haga, în prima parte a lunii februarie 2013, şi includerea în programul vizitei a unei componente parlamentare", a informat un comunicat MAE transmis sâmbătă seară MEDIAFAX.
În cadrul întâlnirii cu Timmermans, Corlăţean a reiterat obiectivul aderării la spaţiul Schengen şi a reamintit faptul că România a finalizat implementarea măsurilor compensatorii decise la Consiliul European din martie 2012, precizează comunicatul MAE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
Analiză: cât costă să încarci o maşină electrică în România în comparaţie cu alte ţări
-
Melania Trump respinge tradiţia: Prima doamnă refuză să se întâlnească cu Jill Biden la Casa Albă
-
Tribunalul Bucureşti declină contestaţia Dianei Şoşoacă
Potrivit sursei citate, cei doi miniştri au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, evocând domeniile prioritare de cooperare bilaterală şi europeană şi au exprimat interesul comun pentru aprofundarea dialogului politic şi consolidarea, în continuare, a cooperării economice şi comerciale româno-olandeze. "De asemenea, cei doi oficiali au subliniat cu satisfacţie nivelul foarte bun al schimburilor comerciale bilaterale, Olanda ocupând primul loc în clasamentul investitorilor străini în România. Ministrul Titus Corlăţean a evocat dinamica foarte bună a schimburilor comerciale înregistrată în ultimii doi ani şi perspectivele de viitor cu privire la valorificarea importantului potenţial existent", se mai arată în comunicat.
În 14 ianuarie, Corlăţean şi Timmermans au stabilit, într-o convorbire telefonică, "realizarea, în următoarele săptămâni, posibil la începutul lunii februarie 2012, a unei întrevederi oficiale la Bucureşti sau la Haga". Cei doi oficiali s-au întâlnit şi săptămâna trecută, la reuniunea miniştrilor de externe din UE privind situaţia din Mali.
"Aştept un răspuns din partea omologului olandez, pentru că există două variante de lucru: o vizită la Bucureşti, cu o componentă eonomică importantă - pe relaţia bilaterală - nu uitaţi că Olanda este primul investitor străin în România - sau o posibilă deplasare a mea la Haga, care ar include însă un program ceva mai complex şi contacte la alte instituţii şi la nivel parlamentar, care este oricum foarte necesar", afirma atunci Corlăţean.
Olanda şi Germania sunt ţările care au blocat în ultimul timp o decizie a Consiliului JAI privind aderarea la spaţiul Schengen a României şi Bulgariei, anunţând că pentru a accepta acest lucru aşteaptă progrese în următorul raport MCV al Comisiei Europene, care va fi prezentat la sfârşitul acestei luni.
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, s-a întâlnit săptămâna trecută la Dublin, cu omologii din Germania şi Olanda pe tema aderării României şi Bulgariei la Schengen, aceştia arătând că ambele ţări vor relua discuţiile interne în acest sens după adoptarea raportului MCV. De asemenea, omologul finlandez a subliniat faptul că aceasta este o decizie politică, care depinde de raportul MCV de la sfârşitul lunii ianuarie, potrivit MAI.
Preşedintele Traian Băsescu declara, după Consiliul European din decembrie, că în anexa concluziilor reuniunii a fost introdusă o solicitare adresată Consiliului JAI ca la reuniunea din 7 martie să analizeze luarea unei decizii privind intrarea României şi Bulgariei în Schengen.
În contextul Consiliului JAI din 6-7 decembrie, secretarul de stat în MAI Marian Tutilescu, şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, arăta că dacă decizia privind deblocarea aderării va fi luată la Consiliul JAI din martie, pentru frontierele aeriene şi maritime intrarea în zona Schengen se va face în ultima duminică a lunii martie, iar pentru frontierele terestre speră să se întâmple acest lucru până la sfârşitul anului.
Citește pe alephnews.ro: Ultimele cartușe ale lui Biden: Blinken promite să „consolideze” sprijinul pentru Ucraina înainte de tranziția la Trump
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană a slăbit 40 de kilograme în 8 luni. Ce regim a ținut fostul politician, de fapt
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe