- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (09.09.2014, 15:52)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Corlăţean: Stilul de a face politică mizeră în România a fost folosit şi în scandalul comisarului
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, după discuţiile din comisiile de politică externă, despre scandalul privind desemnarea comisarului european, că, din păcate, ”acest stil de a face politică mizeră în România şi transferul la Bruxelles a fost folosit şi de această dată”.
Urmărește
255 afișări
Titus Corlatean (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
”Nu cred că a fost o glumă acel demers absolut nefericit din România spre Bruxelles, prin canal popular european, PPE, menit să submineze şansele unei propuneri, unei candidaturi formulate în mod legitim, potrivit legii româneşti în vigoare, de către Guvernul României, premier, şi pentru un portofoliu consistent”, a spus Corlăţean.
El a adăugat: ”Din păcate, acest stil de a face politică mizeră în România şi transferul la Bruxelles a fost folosit şi de această dată”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
Rumoare pe social media după ce Biden pare că jubilează la întâlnirea cu Trump de la Casa Albă
-
STB modifică traseele şi prelungeşte programul autobuzelor pentru meciul România-Kosovo
Corlăţean a menţionat că, din fericire, lucrurile s-au clarificat la un anumit moment, arătând că a fost important ”rolul Guvernului în a face propunerea, în vederea obţinerii unei candidaturi”.
Corlăţean a mai afirmat că premierul şi Guvernul au avut discuţii ”extrem de serioase” cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru a se avansa nu doar pentru candidatura individuală, în persoana Corinei Creţu, dar şi pentru un portofoliu semnificativ pentru România.
Titus Corlăţean a ţinut să menţioneze că prima propunere formulată de comun acord a fost o încercare de ”a obţine o continuitate a portofoliului Agriculturii”.
”În clipa în care de la Bruxelles ni s-a transmis foarte clar că, din păcate, nu vom putea obţine continuitatea portofoliului Agriculturii, atunci în mod evident, la solicitarea Bruxelles-ului, Guvernul a venit cu cea de-a doua propunere, care a devenit candidatură, după interviul cu preşedintele Juncker”, a adăugat Corlăţean.
Ministrul de Externe a arătat că miercuri, în mod oficial, preşedintele Comisiei Europene va anunţa portofoliile pentru fiecare candidat din partea statelor membre UE.
”Avem o aşteptare, nu intru astăzi în detaliu, este firesc să respectăm rolul şi competenţa oficiale ale lui Juncker”, a mai spus Corlăţean.
Ministrul de Externe nu a dorit să spună dacă România va primi portofoliul de Politică Regională.
”Tot ce pot să vă spun este că acţiunea Guvernului a fost de la bun început pentru un portofoliu cu semnificaţie, cu o anumită greutate şi am toată încrederea că acest lucru va fi anunţat oficial, un portofoliu important, în cursul zilei de mâine”, a mai declarat Titus Corlăţean.
Ministrul a ţinut să precizeze că niciodată nu s-a pus problema unui portofoliu în materia ajutorului umanitar, ”fără să diminuăm importanţa, pentru că este vorba despre un portofoliu important”.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe