- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (09.09.2015, 15:35)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cornel Pieptea: Consider că în acest moment nu pot îndeplini cu succes atribuţiile unui primar interimar
Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, spune că situaţia dificilă a primăriei impune prezenţa viitorului primar interimar 24 de ore din 24, iar el consideră că, din cauza situaţiei sale familiale, nu poate îndeplini cu succes atribuţiile acestei funcţii.
Urmărește
318 afișări
Cornel Pieptea (Foto: Arhiva Mediafax Foto)
Viceprimarul liberal, Cornel Pieptea, a scris, miercuri, pe pagina de Facebook că obţinerea mandatului de primar general nu este un obiectiv personal şi, având în vedere că situaţia dificilă a Primăriei Capitalei impune atenţia totală a viitorului primar general interimar, prezenţa sa fiind necesară 24 din 24 de ore, nu poate îndeplini cu succes aceste atribuţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
"Am reflectat atent la opţiunile mele şi consider că în acest moment, datorită situaţiei familiale nu pot îndeplini cu succes atribuţiile unui primar general interimar. Voi discuta cu colegii mei liberali pentru a identifica o soluţie astfel încât bucureştenii să aibă un primar general interimar hotărât şi capabil, căruia îi voi acorda sprijinul meu profesional. Sunt convins că la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti va fi desemnată persoana cea mai potrivită pentru a răspunde nevoilor actuale şi urgente ale oraşului", a precizat Pieptea.
Viceprimarii Capitalei, Cornel Pieptea (PNL) şi Dan Darabont (PSD), au avut, luni, o întâlnire cu prefectul Paul Petrovan, privind situaţia din primărie generată de arestarea lui Sorin Oprescu, dar şi de reţinerea directorului economic.
Darabonţ a semnalat, luni, că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) se află într-o situaţie de avarie, inclusiv în imposibilitatea de a plăti salariile, deoarece nu există ordonator principal de credite, nu există nici director economic, deci nimeni nu poate să semneze pentru o sumă mai mare de un milion de lei.
"Pe termen foarte scurt, zilele acestea, trebuie să se plătească salariile, atât ale funcţionarilor din primărie, cât şi pentru angajaţii RATB şi RADET. Deci discutăm despre peste 20.000 de persoane. Multe dintre aceste 20.000 de familii se bazează pe acest salariu ca unică sursă de venit. Deci trebuie urgent să găsim o soluţie pentru conducerea executivă a primăriei şi pentru delegarea tuturor atribuţiilor şi obligaţiile aferente", a spus Dan Darabonţ.
Potrivit celor doi viceprimari, prefectul le-a precizat că nu a primit deocamdată comunicarea oficială de la instanţă privind arestarea lui Sorin Oprescu, pentru a putea dispune suspendarea acestuia din funcţie, în vederea desemnării unui primar interimar.
După momentul primirii acestui document, prefectul trebuie să dispună suspendarea în termen de 48 de ore.
Consiliul General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) trebuie să se întrunească apoi în şedinţă de îndată pentru a alege, dintre cei doi viceprimari, un primar intermar.
Întrebat dacă este pregătit să preia el interimatul, Cornel Pieptea a răspuns afirmativ, precizând însă că trebuie să se consulte cu colegii şi că el nu şi-ar dori funcţia, fiind mai degrabă "un tehnocrat".
La aceeaşi întrebare Dan Darabont a răspuns că nu este o opţiune personală şi nici un premiu, la primărie fiind în prezent "o situaţie foarte grea, care trebuie gestionată corect şi urgent".
În prezent, PNL deţine majoritatea în CGMB, în timp ce PSD are 13 consilieri din totalul de 54.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.
Potrivit anchetatorilor, primarul general al Capitalei ar fi primit, sâmbătă seară, de la şeful unei instituţii din subordine, 25.000 de euro, bani ce proveneau de la patru denunţători.
Potrivit unor surse judiciare, persoana care i-a adus banii ar fi şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa.
Sorin Oprescu a fost ulterior oprit în trafic, sâmbătă noapte, iar asupra sa ar fi fost găsită suma de 5.000 de euro din banii primiţi ca mită, au mai spus sursele citate.
Procurorii arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.
În acest dosar au mai fost arestaţi, luni, de Tribunalul Bucureşti, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, director general şi respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, şi omul de afaceri Claudiu Bengalici.
Instanţa a dispus şi luarea măsurii arestului la domiciliu pentru Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor, şi pentru Romeo Albu.
Citeşte şi: REFERAT: Sorin Oprescu, "barosanul” la care ajungea o parte din mita de la oamenii de afaceri
Citeşte şi: Victor Ponta, PRIMA REACŢIE după arestarea lui Sorin Oprescu: Nu voi spune nimic rău despre Oprescu. Nu vă aşteptaţi să mă adaug hienelor care sar pe el
Citeşte şi: Sorin Oprescu, acuzat de luare de mită, a fost ARESTAT PREVENTIV. Primarul Capitalei a contestat măsura arestării - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: REFERAT: Sorin Oprescu, "barosanul” la care ajungea o parte din mita de la oamenii de afaceri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De Crăciun, dăruiește din suflet: Prințul William urmează pașii caritabili ai mamei sale, prințesa Diana
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe