- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.09.2014, 17:40)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Creţu: Voi fi un ambasador al Politicii Regionale. Toate statele vor beneficia de acelaşi tratament
Comisarul european desemnat de România, Corina Creţu, a declarat, luni, că va fi un ambasador al Politicii Regionale şi a subliniat că toate statele membre vor beneficia de acelaşi tratament, rolul CE nefiind de a pedepsi sau de a ajuta ţările să se dezvolte.
Urmărește
331 afișări
Corina Creţu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)
Rugată să dea un sfat României în vederea creşterii absorbţiei fondurilor, Corina Creţu a declarat, după audierea din comisiile parlamentare, că datoria sa va fi "de a asigura relaţii foarte bune şi un dialog constant cu toate statele membre, deci inclusiv cu România".
"România e ţara pe care o cunosc foarte bine, eu cred că am depăşit acea etapă din 2011 care a dus inclusiv la suspendări de plăţi. CE a stabilit atunci planul de acţiune şi vreau să felicit autorităţile române pentru progresele pe care le-au făcut din acest punct de vedere, de la 3% în 2011, 7% în 2012, acum 39%", a precizat comisarul desemnat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Întrebată dacă deţinerea portofoliului de Politică Regională reprezintă un "plus" pentru România, Corina Creţu a declarat că "este evident că toate statele membre vor beneficia de acelaşi tratament".
Totodată, Creţu a subliniat că rolul său este de a fi "un ambasador al Politicii Regionale în raport cu statele membre, în raport cu regiunile şi în raport cu societatea civilă şi cu comunităţile locale".
Ea a mai spus că depinde de state să depună proiecte operaţionale eligibile care să răspundă intereselor cetăţenilor, iar în privinţa proiectelor care vor fi depuse are "aceleaşi aşteptări de la toate statele membre".
Referitor la România, Corina Creţu a subliniat că nu este singura care s-a confruntat cu probleme în atragerea de fonduri, iar în ultimul timp a făcut progrese "foarte mari". "Nu consider că există ţări care pot fi considerate oi negre sau unele sunt foarte bune. Datoria noastră e să ajutăm toate statele membre să depună proiecte eligibile", astfel încât CE să vireze banii, a spus comisarul desemnat.
Despre noul cadru legislativ, Corina Creţu a reamintit că acesta merge "pe simplificare, pe orientare spre rezultate", acesta din urmă fiind "un criteriu important", şi nu "absorbţia de dragul absorbţiei".
"E foare important ca programele operaţionale pe care fiecare stat membru le va depune să aibă ca şi criteriu de bază câte locuri de muncă produc, cum vor genera alte afaceri", a subliniat Creţu.
Ea a mai precizat că, după instalarea în funcţie, va lua fiecare dosar de ţară şi împreună cu serviciile de specialitate ale Comisiei va analiza în ce măsură pot fi ajutate ţările "să-şi îndeplinească condiţiile". "În viziunea mea, CE şi noi ca şi comisari desemnaţi şi apoi comisari în Colegiul Comisarilor trebuie să facem tot ceea ce depinde de noi, nu pentru a pedespi statele membre, ci pentru a le ajuta să ne asigurăm un nivel de dezvoltare echilibrat pentru toate statele membre", a spus Creţu.
Comisarul desemnat a anunţat că marţi va merge la Bruxelles unde va avea întâlniri cu DG Regio "pentru a ne pregăti împreună, pentru a cunoaşte datele exact de la CE".
"Am avut foarte multe întâlniri cu colegii mei din Comisia de Dezvoltare Regională din PE şi voi continua aceste întâlniripentru că aş vrea să–i întâlnesc personal înainte de audieri pentru a cunoaşte în mod direct preocupările lor şi ceea ce aşteaptă de la comisarul european pentru Dezoltare Regională", a declarat Corina Creţu.
Întrebată dacă a fost contactată de preşedintele Traian Băsescu după nominalizare, europarlamentarul PSD a răspuns negativ.
Întrebată cum a ales-o pe nepoata lui Ioan Rus consilier, Corina Creţu a afirmat că Ioana Rus lucrează în Comisia Regională a PE de 10 ani şi este o colaboratoare a sa.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe