- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Criza migranţilor separă UE în două tabere.12 ţări cer construirea de ziduri / România, excepţia din regiune
Douăsprezece state membre au cerut Uniunii Europene să plătească pentru ca ţările să construiască ziduri menite să oprescă migraţia ilegală, într-o scrisoare trimisă către executivul blocului comunitar.
Cele 12 state între care se regăsesc şi Austria, Grecia, Ungaria şi Polonia descriu „o barieră fizică” ca „o măsură eficientă care serveşte interesului întregii UE, nu doar a statelor membre aflate în drumul migranţilor”, conform textului scrisorii ce a fost analizată de Bloomberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
„Această măsură legitimă ar trebui finanţată adecvat cu prioritate din bugetul UE”, se mai precizează în scrisoarea trimisă câtre Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene, şi Ylva Johansson, comisar pentru afaceri interne.
România este singura ţară din zona de Est a UE care nu a semnat scrisoarea.
Sursă: Bloomberg
Lituania, unul dintre semnatarii scrisorii, a decis deja să construiască un gard lung de 508 kilometri la graniţa sa cu Belarus pentru a opri un val fără precedent de migranţi care loveşte Estul Europei.
Valul de migranţi este întreţinut de rigimul lui Alexander Lukashenko din Belarus. Guvernul din Belarus foloseşte migranţii ca o armă împotriva UE, care a impus sancţiuni drastice ţării după numeroase încălcări ale drepturilor omului.
Şi în zona de SE a UE numărul migranţilor este în creştere, iar situaţia din Afganistan ar putea duce la un nou val.
Miniştrii din cele 12 ţări fac apel la dispoziţii mai dure, pe măsură ce Comisia pregăteşte modificări ale Codului frontierelor Schengen. Aceştia au spus că în prezent nu există reguli clare cu privire la acţiunile pe care statele membre le pot lua în cazul unui atac hibrid cu un flux mare de migranţi ilegali împinşi de o ţară terţă.
Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că UE a primit scrisoarea şi va răspunde la aceasta.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO