- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (25.08.2011, 16:13)
- Miruna Badea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum explică MAE numirea Mioarei Mantale consul la Strasbourg: Este doctor în Drept şi vorbeşte fluent trei limbi străine
Ministerul de Externe poate nominaliza, conform legislaţiei în vigoare, pentru funcţia de şef de misiune diplomatică sau consulară, personalităţi ale vieţii publice, a declarat, joi, Doris Mircea, purtător de cuvânt al MAE, referindu-se la numirea Mioarei Mantale în funcţia de consul.
Urmărește
1962 afișări
Mioara Mantale este doctor în Drept şi vorbeşte fluent trei limbi străine (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)
"Noul consul al României la Strasbourg, doamna Mioara Mantale, este doctor în Drept din anul 2007, având o vastă experienţă profesională în domeniul juridic. De asemenea, doamna Mantale a efectuat umeroase cursuri de formare profesională în România şi în străinătate în domeniul juridic şi al administraţiei publice. Noul consul general al României la Strasbourg vorbeşte fluent trei limbi străine - engleză, franceză, italiană - şi îl va înlocui pe domnul Marcel Alexandru al cărui mandat s-a încheiat", a explicat Doris Mircea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Ea a reiterat că articolul 13 din legea 269/2003 se referă la gradul profesional de consul general, şi nu la funcţia de consul general corespunzătoare calităţii de şef de misiune consulară.
"Conform legislaţiei în vigoare, pentru funcţia de şef de misiune diplomatică sau consulară pot fi propuse pentru numire, în mod excepţional, personalităţi ale vieţii publice care îndeplinesc condiţiile pentru admiterea în rândul corpului personalului diplomatic şi consular al României. În acest caz, nu este necesar ca persoanele nominalizate să fi făcut parte anterior din corpul diplomatic şi consular al României", a spus ea.
Articolul 13 din legea 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României prevede că stagiul pentru promovarea în grad diplomatic sau consular este: a) pentru gradele diplomatice: 2 ani, de la ataşat diplomatic la secretar III; 3 ani, de la secretar III la secretar II; 4 ani, de la secretar II la secretar I; 3 ani, de la secretar I la consilier diplomatic; 4 ani, de la consilier diplomatic la ministru-consilier; 2 ani, de la ministru-consilier la ministru plenipotenţiar; b) pentru gradele consulare: 4 ani, de la agent consular la viceconsul; 4 ani, de la viceconsul la consul; 4 ani, de la consul la consul general.
Prim-ministrul Emil Boc a numit-o pe Mioara Mantale, fost prefect al Capitalei, în funcţia de consul general, şef al Consulatului General al României în Franţa, la Strasbourg. Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin hotărâre. Guvernul a decis, totodată, rechemarea lui Marcel Alexandru din calitatea de consul general al României la Strasbourg, ca urmare a încheierii mandatului.
Fostul prefect al Capitalei Mioara Mantale a demisionat, în aprilie 2011, din postul de inspector guvernamental, pe care îl ocupă din vara anului trecut. În iulie 2010, Mioara Mantale a fost eliberată din postul de subprefect al Capitalei şi trecută pe un post de inspector guvernamental în cadrul SGG, ca urmare a deciziei Executivului de a reduce numărul subprefecţilor în Bucureşti de la trei la două posturi. Mantale a deţinut, din 2005, şi funcţia de prefect al Capitalei, devenind subprefect în august 2007, în timpul guvernării Tăriceanu.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe