Cursa pentru Casa Albă: Harris face campanie în Arizona, Trump în Montana

Vicepreşedintele american Kamala Harris a făcut campanie într-o arenă plină în Arizona, sperând să-l pună pe candidatul republican Donald Trump pe picior de plecare în Vest, în timp ce Trump a organizat propriul său miting în Montana pentru a susţine un candidat republican pentru Senat.

Urmărește
136 afișări
Imaginea articolului Cursa pentru Casa Albă: Harris face campanie în Arizona, Trump în Montana

Cursa pentru Casa Albă: Harris face campanie în Arizona, Trump în Montana

Candidata democrată la preşedinţie, aflată de mai puţin de o lună în cursa pentru Casa Albă, a efectuat un turneu de o săptămână după ce şi-a desemnat contracandidatul, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, cu scopul de a crea entuziasm pentru campania sa în şapte state care ar putea influenţa alegerile din 5 noiembrie.

Acest turneu a adus-o vineri în zona Phoenix, unde a vizitat voluntari la un birou de campanie şi a vorbit cu alegătorii, potrivit Reuters.

În timpul călătoriei, Harris a obţinut sprijinul LULAC Adelante, comitetul de acţiune politică al celei mai vechi organizaţii latino-americane pentru drepturile civile din ţară. Aceasta a fost prima susţinere prezidenţială a grupului.

În Glendale, o mulţime estimată la peste 15.000 de persoane a întâmpinat-o pe Harris, inclusiv câţiva demonstranţi pro-palestinieni care au întrerupt remarcile. Harris s-a confruntat cu furia alegătorilor liberali care nu sunt de acord cu sprijinul ei pentru Israel în războiul din Gaza ca răspuns la atacul Hamas din 7 octombrie.

„Preşedintele şi cu mine lucrăm non-stop în fiecare zi pentru a încheia acordul de încetare a focului şi a aduce ostaticii acasă”, a spus Harris, adăugând: „Deci, vă respect vocile, dar suntem aici pentru a vorbi acum despre cursa din 2024”.

La începutul săptămânii, când unii au protestat în timpul mitingului ei din Michigan şi i-au întrerupt discursul, ea a spus: „Dacă doriţi ca Donald Trump să câştige, atunci spuneţi asta. În caz contrar, eu vorbesc”.

Tot în Vest, Trump a ţinut un miting în Bozeman, Montana, un stat pe care republicanii l-au câştigat în fiecare cursă prezidenţială din 1996. El a atacat-o din nou pe Harris în termeni personali - numind-o „nebună”, „proastă” şi „IQ scăzut” - şi a criticat-o pentru că nu a acordat interviuri sau nu a susţinut conferinţe de presă importante de când a devenit candidatul democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
harris,
trump,
campanie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici