- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (04.07.2013, 12:02)
- Livia Ispas , Catalina Cocolos
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Curtea Constituţională a respins sesizarea PDL privind componenţa Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară
Curtea Constituţională a respins, joi, ca inadmisibilă, sesizarea PDL privind componenţa Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată de Parlament în 18 iunie.
Urmărește
410 afișări
Curtea Constituţională a respins sesizarea PDL privind componenţa Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Parlamentarii PDL şi PPDD au sesizat în iunie Curtea Constituţională în legătură cu hotărârea Parlamentului privind noii membri ai Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară.
Reprezentanţii PDL au reclamat că, deşi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este subordonată Parlamentului, pentru conducerea acestei instituţii au fost propuse 10 persoane de către USL şi una de către UDMR, în timp ce PDL nu are niciun reprezentant.
Parlamentul a aprobat, în 18 iunie, numirea celor 11 membri ai Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, în condiţiile în care parlamentarii PDL şi PPDD s-au retras din sală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan.
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
Astfel, Dan-Radu Ruşanu a fost votat în calitate de preşedinte al ASF, Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte, iar Tudor Daniel George, Mircea Ursache şi Ion Giurescu au primit votul pentru funcţiile de vicepreşedinţi.
Membrii neexecutivi au fost votaţi Marian Sârbu, Biro Albin, Marian Mârzac, Corneliu Moldoveanu, Gheorghe Marcu şi Dorina Teodora Mihăilescu.
Membrii ASF sunt numiţi pentru un mandat de cinci ani.
Noul Consiliu ASF a fost votat de Parlament în urma adoptării Ordonanţei de urgenţă 55/2013, actul normativ aflându-se în circuitul legislativ.
Camera Deputaţilor a adoptat, tot în 18 iunie, OUG 55/2013 care prevede reducerea numărului de membri ai ASF şi limitarea renumeraţiei acestora la nivelul celor de la BNR.
Ordonanţa prevede că ASF este condusă de către un Consiliu format din 11 membri (în loc de 17), din care fac parte în continuare un preşedinte, un prim-vicepreşedinte şi trei vicepreşedinţi, ca membri executivi, dar cu un număr al membrilor neexecutivi redus la jumătate, de la 12 la 6 persoane.
Aceasta mai prevede majorarea la 10 ani a nivelului minim de experienţă profesională în domeniul de specialitate pentru a fi numit membru în Consiliul ASF şi limitarea nivelului remuneraţiei membrilor Consiliului ASF la maximum nivelul remuneraţiei membrilor Consiliului de Administraţie al BNR.
Ordonanţa mai reglementează obligativitatea virării la bugetul de stat a unei cote de 80% din excedentul bugetului de venituri şi cheltuieli înregistrat la sfârşitul anului de către ASF şi stabilirea unei cote de impozit pe venit de 85% pentru veniturile reprezentând salarii, indemnizaţii, sume compensatorii acordate cu ocazia încetării contractului de muncă sau mandatului angajaţilor cu funcţii de conducere sau persoanelor numite în calitate de membru în consiliile de administraţie sau de conducere.
Citeşte şi:
Guvernul a modificat legislaţia ASF, cu noi criterii de selecţie pentru conducători, la cererea FMI
Citeşte şi:
Ponta prezintă formula aprobată cu impozit 85%: Era pentru ASF, dar funcţionarii se cred mai deştepţi. Vreau să-i dăm afară pe funcţionarii care se cred mai deştepţi decât Guvernul
Camera Deputaţilor este prima sesizată cu proiectul de lege de aprobare a ordonanţei, Senatul fiind decizional.
Citește pe alephnews.ro: Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:23
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
astăzi, 21:21