Dan Barna: USR devine parte a ALDE european/ Liderul USR cere din nou Guvernului publicarea raportului Greco: Nu e pentru uz persona

Liderul USR Dan Barna a anunţat sâmbătă că reprezentanţii Comitetului Politic USR, reuniţi în şedinţă la Bucureşti, au decis ca formaţiunea să devină parte a Grupului ALDE Europa, în acest sens urmând să depună candidatura în Consiliul din Elveţia. Pe de altă parte, liderul USR a revenit sâmbătă cu solicitarea către premierul Viorica Dăncilă, spunând că aceasta trebuie să facă public raportul Greco, deoarece nu e "pentru uz personal", iar forţele politice trebuie să ştie conţinutul lui.

514 afișări
Imaginea articolului Dan Barna: USR devine parte a ALDE european/ Liderul USR cere din nou Guvernului publicarea raportului Greco: Nu e pentru uz persona

Dan Barna: USR devine parte a ALDE european

"Am avut o decizie istorică. USR devine parte ALDE Europa. Săptămâna viitoare, în Elveţia, la Consiliul ALDE Europa vom depune candidatura USR şi sperăm ca la Congresul din toamnă de la Atena să participăm cu delegaţi. Spun că e istorică pentru că din acest moment USR merge mai departe, rezultatul a doi ani de dezbateri la nivel european", a declarat Dan Barna.

Liderul USR a mai anunţat că în cadrul Comitetului Politic USR se discută şi despre actualizarea stadiului cu colegii din PLUS, dar se va discuta şi despre modificarea statutului.

Dan Barna, despre raportul Greco: Nu e raport pentru uz personal al doamnei Dăncilă

Liderul USR Dan Barna a revenit sâmbătă cu solicitarea către premierul Viorica Dăncilă, spunând că aceasta trebuie să facă public raportul Greco, deoarece nu e "pentru uz personal", iar forţele politice trebuie să ştie conţinutul lui.

"România şi cetăţenii români trebuie să ştie, nu e raport pentru uz personal al doamnei Dăncilă, ci cum arătăm noi ca ţară. Raportul nu face decât să pună steguleţe pe măsurile necesare. E important ca el să fie cunoscut, e o situaţie reală şi este important ca forţele politice să aibă acces. Nu i-am transmis direct (n.r.: premierului)", a spus Dan Barna.

Liderul USR, Dan Barna, a cerut, vineri, premierului Viorica Dăncilă să publice de urgenţă raportul Greco, desfiinţarea imediată a Secţiei Speciale şi luarea măsurilor necesare ”pentru reistaurarea statului de drept din România”.

Liderul USR a acuzat Guvernul că ”tergiversează intenţionat” publicarea raportului Greco, după ce ”PSD şi ALDE au tăvălit efectiv justiţia din România”.

Taguri:
partide,
usr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici