Deca: Există „o grabă” în lupta împotriva hărţuirii sexuale în şcoli şi universităţi

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, respinge sugestiile că lupta împotriva hărţuirii sexuale în şcoli şi universităţi s-ar desfăşura lent: „Nu, există o grabă”.

Urmărește
128 afișări
Imaginea articolului Deca: Există „o grabă” în lupta împotriva hărţuirii sexuale în şcoli şi universităţi

Deca: Există „o grabă” în lupta împotriva hărţuirii sexuale în şcoli şi universităţi

La întrebarea unui jurnalist, potrivit căruia nu ar exista vreo grabă în combaterea hărţuirii sexuale în universităţi şi şcoli, Deca a răspuns: „Nu, există o grabă. Noi la Ministerul Educaţiei am avut diferite întâlniri pe parcursul lunii august, una dintre ele, cea din 19 august, a vizat o întâlnire între Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii, Ministerul Familiei, Consiliul Naţional al Rectorilor, Comisia de etică şi management universitar şi toate federaţiile studenţeşti tocmai pentru a vedea care sunt actele normative necesare. Primul este proiectul de lege pe care l-aţi amintit, care, prin modificarea Ordonanţei 27 din 2000, permite primirea şi procesarea de sesizări anonime”.

După adoptarea acestui proiect, se va trece la modificarea Hotărârii de Guvern 970, care va extinde aplicabilitatea metodologiei de prevenire şi combatere a hărţuirii la relaţiile dintre elevi, studenţi şi cadre didactice.

„Totodată, noi lucrăm la actualizarea modificării pe legislaţia specifică educaţiei. Vom adopta în timp scurt regulamentul de funcţionare al comisiilor de etică din universităţi, unde, de exemplu, detaliem cum se poate face autosesizarea comisiilor de etică din universităţi, dacă există suspiciuni sau cazuri semnalate în mass-media, în aşa fel încât fiecare comisie etică a universităţii să poată să ia măsuri în consecinţă, însă ca să putem modifica tot ce ţine de legislaţia secundară în acest domeniu, avem nevoie de permisiunea de a procesa sesizare anonimă”, a afirmat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici