- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.02.2015, 19:30)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia juridică a avizat favorabil cererile DNA de încuvinţare a arestării pentru Elena Udrea
Deputaţii din Comisia juridică au adoptat raport favorabil, duminică, la cele trei solicitări ale DNA încuviinţare a arestării deputatei Elena Udrea, două în dosarul "Microsoft" şi una în dosarul ”Gala Bute”.
Urmărește
4855 afișări
Comisia juridică a avizat favorabil cererile DNA de încuvinţare a arestării pentru Elena Udrea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
Membrii comisiei au avizat, de asemenea, favorabil cererile DNA de încuviinţare a extinderii urmăririi penale în Dosarul ”Gala Bute” şi de începere a urmăririi penale împotriva acesteia în dosarul Microsoft.
Anunţul privind rezultatul votului a fost făcut, a finalul şedinţei, de preşedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 47 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Am avut practic cinci voturi de dat astăzi. Am avut patru solicitări una dintre ele având două capete, două solicitările în interiorul ei", a precizat el..
Potrivit acestuia Comisia juridică a avizat favorabil începerea urmăririi penale ”faţă de unele fapte” în dosarul Gala Bute cu 20 voturi "pentru", un vot anulat şi o ”abţinere”.
La cea de a doua solicitare tot în dosarul ”Gala Bute”, care vizează măsura arestării, comisia a dat raport favorabil, cu 17 voturi "pentru", trei "împotrivă" şi două voturi anulate.
Potrivit lui afirmaţiilor sale, cea de-a treia cerere vizând dosarul Microsoft, prin care se solicita începerea urmăririi penale, Comisia juridică a fost avizată favorabil cu 21 voturi "pentru" şi o ”abţinere”.
În cazul ultimei solicitări, existau, de fapt, două cereri, care au fost supuse separat votului. Prima, care viza încuviinţarea reţinerii şi arestării a primit din partea deputaţilor 18 voturi "pentru", două ”împotrivă" şi două ”abţineri”, iar a doua cerere, care viza arestarea a primit 16 voturi "pentru", patru "împotrivă" şi două ”abţineri”.
Potrivit lui Bogdan Ciucă au fost prezenţi 22 din cei 26 de membrii ai comisiei.
Acesta a menţionat că plenul votează solicitarea Parchetului sau a ministerul, după caz, luând în calcul sau nu ”aşa-numita recomandare prin raport sau viziune pe care a avut-o Comisia juridică pe acest subiect”.
Întrebat dacă Elena Udrea a cerut membrilor comisiei să încuviinţeze începerea urmăririi penale şi nu şi arestarea sau reţinerea, Ciucă a răspuns: ”Fără să mai fac alte precizări, pot confrma că, atât avocaţii apărării, cât şi doamna deputat au solicitat încuviinţara începerii urmăririi penale, având rezerve faţă de celelalte măsuri”.
”Parlamentarii din comisie şi-au exprimat un punct de vedere care va fi validat sau nu de către plen”, a adăugat el.
Ciucă a menţionat că rapoartele vor fi trimise Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. ”Dânşii le au pe masă pe toate şi vor decide când şi cum le vor supune votului de plen”, e explicat deputatul.
Udrea: Am cerut încuviinţarea începerii urmăririi penale; cererea de arestare de trei ori -”excesivă"
”Le-am prezentat doar punctul meu de vedere, nu le-am cerut decât să încuviinţeze începerea urmăririi penale, să permită accesul meu în faţa procurorilor DNA, dar şi accesul DNA în a porni ancheta în ceea ce mă priveşte. În rest, nu am cerut nimic”, a spus ea, întrebată dacă le-a cerut colegilor să aprobe cererea de avizarea a arestării sale preventive.
”Trebuie să am posibilitatea în mod corect, nu în felul în care mi se întâmplă mie astăzi şi eu mă bucur că domnul Preşedinte (Traian Băsescu – n.r.) a confirmat ce am spus”, a adăugat aceasta, întrebată despre afirmaţiile lui Băsescu, care a spus că Udrea trebuie ai aibă posibilitatea să se apere.
Ea a spus că este mult mai greu să spui lucrurile pe care vrei să le spui, să faci dezvăluiri despre oameni despre care nimeni nu are curaj să spună nimic, cum este cazul lui Florian Coldea, atunci când eşti arestat preventiv. ”Acesta este motivul pentru care lucrurile sunt pe repede înainte, totul în câteva zile, trei cereri, că poate doar una trece şi îi închidem gura Elenei Udrea”, a opinat deputata.
Ea a spus că este vorba, în cazul său, lucru pe care l-a spus şi în comisie, o situaţie excepţională, care se datorează conflictuui deschis pe care îl are cu generalul Coldea.
”În ultimele zile, de la momentul a care am formulat un denunţ împotriva acestuia, vedem o avalanţă de acuzaţii care mi se aduc, de cereri de arestare preventivă, în condiţii în care oameni cu acuzaţii mult mai probate, cu acuzaţii grave, oameni care au luat deja condamnări în primă instanţă au fost cercetaţi în libertate”, a menţionat Udrea.
Ea a subiniat că orice persoană asupra căreia există suspiciuni trebuie să fie cercetată, că Parlamentul nu trebuie să ”interfereze” cu justiţia, că trebuie să permită justiţiei să cerceteze pe oricine fie el parlamentar sau fost ministru.
”Am reiterat solicitarea de data trecută ca această comisiei juridică să avizeze pozitiv cererea de începerea urmăririi penale sau cererile, pentru că sunt două în ceea ce mă priveşte. De asemenea, am spus colegilor din Comisia juridică faptul că nu cred că este întâmplător sau că este firesc ceea ce mi se întâmplă şi anume ca împotriva mea în doar două ore să se remită trei cereri de arestare preventivă, în condiţiile în care pe niciuna din cauzele în care am fost acuzată nici în Gala Bute, nici în cazul dosarului Microsoft legat de denunţurile care au fost ivocate nu am fost măcar chemată să îmi spon un punct de vedere”, a menţinat aceasta.
Ea a arătat că a permite justţiei să o cheme să îşi spună un punct de vedere este un drept pe care ea îl are.
”Vreau să mă prezint în faţa anchetatorilor şi vreau să fiu audiată legat de acuzaţiile care mi se aduc, însă cerea arestare preventivă formulată de trei ori împotriva mea în doar două ore mi se pare excesivă şi excepţională”, a conchis Elena Udrea.
Citește pe alephnews.ro: Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe