- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (01.03.2016, 13:08)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Deputaţii vor reveni la vechiul sistem de vot, cu verificarea cvorumului la fiecare lege. "Nu sunt specialist în IT, dar cred că este ca la un aparat de radio, la care vrei să schimbi frecvenţa şi învârţi un buton"
Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor au convenit, marţi, asupra revenirii la asigurarea cvorumului la fiecare vot din plenul acestui for, urmând ca propunerile de modificare a procedurii să fie discutate şi în Comisia de regulament.
Urmărește
678 afișări
Deputaţii vor reveni la vechiul sistem de vot, cu verificarea cvorumului la fiecare lege. "Nu sunt specialist în IT, dar cred că este ca la un aparat de radio, la care vrei să schimbi frecvenţa şi învârţi un buton" (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)
Înainte de a vota un proiect de lege, fie că vor vota "pentru", "împotrivă" sau se vor abţine, deputaţii vor trebui să-şi înregistreze prezenţa. Pentru realizarea acestei modificări, Camera Deputaţilor va trebui să modifice Regulamentul şi softul achiziţionat recent.
"Până marţi ( 8 martie n.r.) vom lua o decizie, care va fi discutată şi de Comisia de regulament, după care, raportul va fi prezentat plenului în şedinţa de miercuri, pentru a fi votat", au declarant surse participante la şedinţa liderilor de grupuri parlamentare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Problema costului modificării softului nu a fost pusă în discuţie, sursele menţionate afirmând că, în mod normal, această modificare nu ar trebui să genereze costuri.
"Nu sunt specialist în IT, dar cred că este ca la un aparat de radio, la care vrei să schimbi frecvenţa şi învârţi un buton", au susţinut sursele.
În prezent, potrivit articolului 144 din Regulament, Camera Deputaţilor adoptă legi, hotărâri şi moţiuni simple în prezenţa majorităţii deputaţilor. Verificarea întrunirii cvorumului se dispune numai la şedinţele de vot final de către preşedinte, imediat înaintea votării, din proprie iniţiativă ori la cererea liderului unui grup parlamentar.
Modificarea sistemului de vot a fost supusă dezbaterii după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că PSD va depune plângere penală pentru votul la Legea defăimării şi a susţinut că ar fi existat ''o mână criminală'' care a manipulat sistemul informatic, în aşa fel încât să pice legea.
Citeşte şi: REPLICI dure în Parlament: Legea defăimării, retrimisă la comisie. Gorghiu: PNL va ataca la CCR procedura de vot. Este prima dată când o lege este revotată
Citeşte şi: Zgonea a blocat uşile Camerei Deputaţilor pentru vot nominal privind suspendarea votului electronic
Citeşte şi: Legea defăimării, vot CONTROVERSAT în Camera Deputaţilor, după ce iniţial s-a anunţat ADOPTAREA proiectului
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:55
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
astăzi, 12:30
Cercetări pentru împiedicarea dreptului la vot, după ce o pacientă din spital nu a putut vota