Diaconescu: Dacă dreapta coagulată este un joc politic şmecher, atunci nu diferă de USD

O dreaptă coagulată ca "joc politic şmecher fără asumarea unor valori şi a unui proiect politic cinstit" nu diferă de USD, pentru că "solidaritatea" trebuie să vină din asumarea unor principii", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu, membru al PMP.

Urmărește
371 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Dacă dreapta coagulată este un joc politic şmecher, atunci nu diferă de USD

Cristian Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Dacă dreapta coagulată înseamnă un joc politic şmecher, fără asumarea unor valori şi a unui proiect politic cinstit nu văd care ar fi diferenţa faţă de USD. Solidaritatea vine din asumarea clară a unor principii şi nu ca să salveze nişte politicieni sau partide", a spus Diaconescu.

Diferenţa între o viitoare dreaptă unită şi USL ar trebui să fie făcută de faptul că "dreapta va trebui să-şi asume ferm că nu va abandona niciodată o poziţie fermă şi hotărâtă în ceea ce priveşte independenţa justiţiei, lupta împotriva corupţiei şi orientarea pro-occidentală", a mai spus fostul ministru de Externe.

"In lipsa unor principii sănătoase la care să aderăm şi în absenţa adeziunii angajante a fiecăruia dintre actorii de pe zona de dreapta, este inutilă orice construcţie", a susţinut Diaconescu, care este membru al PMP, spunând însă şi că "dreapta este obligată să valorifice toate resursele pe care le are".

În acest context, Diaconescu a afirmat că "ar fi aberant şi contraproductiv" dacă se va "irosi potenţialul electoral al preşedintelui" Băsescu şi "voturile acelora care mai cred în lupta preşedintelui cu corupţia din această ţară".

Fostului consilier prezidenţail i s-ar părea "interesant" ca "o serie de politicieni , atunci când se raportează la PMP să se arate oameni de stat şi să renunţe la argumente incriminatoare la adresa preşedintelui Traian Băsescu", spunând că acest tip de argumente dau "un mesaj similar cu al lui Victor Ponta".

" În fapt, se tem de asumarea mesajului preşedintelui pentru statul de drept şi în favoarea unei Românii pro-occidentale, aşa cum au facut, cu mult patos, în urma cu puţin timp", remarcă Diaconescu.

Delegaţiile PNL şi PDL au miercuri, la Parlament, o primă discuţie despre o posibilă asociere într-o viitoare structură politică de dreapta.

Preşedintele PDL Vasile Blaga declarase, marţi, că nu au existat tatonări şi cu PMP, în privinţa cooptării şi acestui partid în acestă schemă de centru-dreapta. "Eu văd că în PMP sunt cu mitralierele pe masă", a comentat Blaga.

Blaga a spus că deocamdată discuţiile sunt între principalele forţe de dreapta, PDL şi PNL, şi dacă aceste partide se vor înţelege, vor veni şi celelalte la discuţii.

Întrebat despre ce implicare ar avea Traian Băsescu, Blaga spunea: "Discută PDL cu PNL, după care alte partide care doresc să se alăture, discutăm cu ele. Nu ştiu ca Traian Băsescu să facă parte dintr-un partid. Este susţinătorul unui partid".

Preşedintele interimar al PMP, Eugen Tomac, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a decis să convoace Colegiul Naţional al PMP pentru vineri, urmând să propună organizarea Congresului partidului pe 7 iunie, la Bucureşti. El a spus că la congres se va alege conducerea partidului şi că nu a luat încă decizia dacă va candida la preşedinţia partidului.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici