- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Diaconescu: Parlamentul a scos România în afara standardelor minime ale democraţiei europene
România a "ieşit" din standardele minime ale democraţiei comunitare din cauza ultimelor acţiuni ale Parlamentului, a scris joi, pe blogul personal, consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, care crede în necesitatea unei "analize de conştiinţă" a fiecărui politician.
Cristian Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Fiecare politician din această ţară ar trebui să-şi facă o analiză de conştiinţă, înainte să riscăm ca pe toţi poporul să ne ia cu pietre (...) Prin demersul din Parlament, România a ieşit din criteriile politice de la Copenhaga, standardele minime cu care se iniţiază primele discuţii atunci când o ţară se pregăteşte de drumul lung al integrării europene, iar această stare de fapt a fost provocată indiscutabil de Parlamentul României", scrie şeful Administraţiei Prezidenţiale, fost ministru de Externe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
În acest context, Diaconescu , fost vicepreşedinte al Senatului îşi declară "jena" faţă de fosta sa calitate de membru al Parlamentului şi spune că, în prezent, apartenenţa la Legislativ "nu mai este nicio onoare".
"Mi-ar fi jenă să adaug seriei de eforturi pe care le-am făcut cu cea mai sinceră si bună credinţă pentru această ţară (...) prezenţa într-un Parlament capabil să îşi asume roluri pe care niciun alt Parlament dintr-o ţară democratică şi serioasă nu şi le-ar fi asumat", mai scrie Diaconescu.
De asemenea, consilierul prezidenţial a fost critic la adresa personajelor politice absente sau pasive faţă de ultimele acţiuni ale Parlamentului şi a elogiat intervenţia preşedintelui Băsescu în evenimente.
"Niciodată Preşedintele nu ar fi introdus spre aprobare o lege care să îi absolve pe infractori de răspunderea în faţa justiţiei şi niciodată Preşedintele nu s-ar fi urcat în avion pentru a dispărea din peisaj, lăsându-i pe nişte anonimi patetici să execute cele mai mizerabile manopere politice în ţară. Alţii au făcut-o cu seninătate. Mă întreb ce gândesc foştii Preşedinţi ai României (...)? Domniile lor de ce tac în acest moment, deşi sunt convins că evaluează fiecare dintre ei în mod corect situaţia", scrie consilierul prezidenţial.
Cristian Diaconescu mai spune că România trăieşte "într-o halucinaţie patologică indusă" şi că această aventură "trebuie să se încheie" fie prin recunoaşterea minciunilor şi corectarea lor "în cel mai normal şi democratic mod", fie prin lăsarea ţării "pradă în mâinile unor impostori care îşi fac legi de imaculare a trecutului lor".
Camera Deputaţilor a aprobat în această săptămână modificări ale Codului Penal care au fost criticate în termeni aspri de opoziţia parlamentară, preşedintele Băsescu, principalele ambasade occidentale şi de instituţii de aplicare a legii. Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că modificările de legislaţie vor fi rediscutate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO