- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (30.03.2019, 15:27)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
DOCUMENT | Liviu Dragnea reclamă refuzul Comisiei Europene de a deschide o anchetă privind investigaţia OLAF
Liderul PSD Liviu Dragnea a reclamat, în acţiunea în instanţă depusă la Curtea Europană de Justiţie pe 11 decembrie 2018 faţă de Comisia Europeană, că reprezentanţii CE au încălcat principiul bunei administrări prin refuzul de a ancheta investigaţia desfăşurară de OLAF.
Urmărește
2972 afișări
Dragnea reclamă refuzul Comisiei Europene de a deschide o anchetă privind investigaţia OLAF. Care sunt motivele pe care le invocă liderul PSD
Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, reclamantul Liviu Dragnea solicită tribunalului „anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018” şi „obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată”.
LINK DOCUMENT, AICI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
-
SUA inaugurează o bază de apărare antirachetă în Polonia
-
Victoria lui Trump ar putea afecta negativ economia Ungariei: Forintul, sub presiune din cauza tarifelor şi inflaţiei
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
„Motivele şi principalele argumente - în susţinerea acţiunii, reclamantul invocă trei motive:
1. Primul motiv este întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) şi (4) din Regulamentul OLAF (1), precum şi a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigaţiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie.
2. Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce priveşte investigaţiile, precum şi pe refuzul de a deschide o investigaţie referitoare la desfăşurarea investigaţiei OLAF.
3. Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigaţia OLAF”, conform sursei citate.
OLAF este organismul care a făcut sesizarea ce a deschis dosarul Tel Drum de la DNA.
Potrivit aceleiaşi surse, Liviu Dragnea este reprezentat de avocaţii B. O’Connor şi S. Gubel. Acţiunea a fost introdusă în luna decembrie 2018.
Pe 7 ianuarie, Comisia Europeană anunţa, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că a fost notificată cu privire la acţiunea în instanţă a liderului PSD Liviu Dragnea şi precizează că va depune observaţiile într-un timp adecvat, menţionând că respectă independenţa OLAF şi a instanţelor.
Reacţia venea în contextul în care Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană în încercarea de a obţine anularea raportului Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF), instituţie care a constatat fraude cu fonduri europene în dosarul Tel Drum.
În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
„Prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă) transmise la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene”, anunţa DNA, la acel moment.
Citește pe alephnews.ro: SUA deschid o bază de rachete în Polonia. NATO activează baza Redzikowo
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: “Gândurile lui Cristoiu”: Cred că întrebarea la referendum va fi legată de emiterea ordonanţelor pe justiţie. Dacă e aşa, votez de cinci ori
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump îl numește pe Pete Hegseth secretar al apărării, dar senatorii republicani sunt confuzi: „Cine? Nu-l cunosc”
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Firma lui Silviu Prigoană, preluată 'ostil' de fostul lui șofer! Dezvăluiri uluitoare după decesul fostului politician: 'Haideți să spunem adevărul'
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe