Băsescu: Dragnea şi Viktor Orban, „înfiaţi de maşina de propagandă a Moscovei”, au decis să sfideze Summitul de la Sibiu

Traian Băsescu a declarat că Liviu Dragnea şi Viktor Orban sunt doi politicieni „rătăciţi prin Europa” care, prin sfidarea Summitului de la Sibiu, speră să primească mai multă atenţie la reuniunea de joi a liderilor europeni.

1796 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dragnea şi Viktor Orban, „înfiaţi de maşina de propagandă a Moscovei”, au decis să sfideze Summitul de la Sibiu

„Doi rătăciţi prin Europa”. Băsescu: Dragnea şi Viktor Obran, „înfiaţi de maşina de propagandă a Moscovei”, au decis să sfideze Summitul de la Sibiu

„Doi rătăciţi prin Europa, Dragnea şi Orban. Cu ocazia summitului informal de la Sibiu, doi politicieni au decis să sfideze evenimentul, fiecare în felul său, dar având aceeaşi motivaţie şi anume faptul că europenii îi detestă şi îi consideră nefrecventabili. Liviu Dragnea, dispreţuit de europeni pentru că nu respectă cutuma retragerii din prima linie a politicii când are o condamnare, dar şi pentru laşitatea cu care încearcă modificarea legislaţiei penale pentru a servi intereselor sale personale. În schimb, din dorinţa de a arăta europenilor că este viabil din punct de vedere politic în România, nefericitul a pus de un miting al PSD la Iaşi, unde aduce zeci de mii de oameni, cărându-i cu autobuzele din toată Moldova”, a scris Traian Băsescu, miercuri, pe Facebook.

Acesta a adăugat că Liviu Dragnea şi Viktor Orban vor eşua în acţiunile lor, precizând că ambii par a fi „ înfiaţi de maşinăria de propagandă a Moscovei”.

„Viktor Orban, care face o politica favorabilă Moscovei de slăbire a coeziunii Uniunii Europene şi care din acest motiv nu are acces la summitul PPE (dar va participa la Consiliul European), a pus de o vizită în ungurime, pentru a pune la cale utilizarea UDMR în favoarea FIDESZ la alegerile din 26 mai. Prin isprăvile lor penibile, şi Liviu Dragnea şi Victor Orban speră să primească mai multă atenţie decât evenimentul informal de la Sibiu. Vor avea un eşec. Cu siguranţă, nu cu politicieni agresiv-antieuropeni ca Dragnea şi Orban, amândoi părând a fi înfiaţi de maşinăria de propagandă a Moscovei, se va construi viitorul Uniunii Europene”, a conchis Băsescu.

Liviu Dragnea a declarat, marţi, că mitingul organizat de PSD joi la Iaşi va avea loc, indiferent dacă va participa sau nu premierului Viorica Dăncilă. Manifestaţia social-democraţilor are loc în aceeaşi şi cu Summitul liderilor UE de la Sibiu, găzduit de Klaus Iohannis.

Joi va avea loc, la Sibiu, Summitul şefilor de stat sau de guvern din UE, cel mai aşteptat eveniment politic european în perioada deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE. Reuniunea va fi găzduită de preşedintele Klaus Iohannis iar preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, o va prezida. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici