Dominic Fritz: „Nu sunt spion”. Primarul din Timişoara compară acuzaţiile de spionaj cu testul vrăjitoriei din Evul Mediu

  • Dominic Fritz, primarul oraşului Timişoara, a anunţat pe Facebook faptul că nu este spion.
  • Fritz a răspuns acuzaţiilor potrivit cărora ar fi spion al Germaniei şi a comparat situaţia sa cu procesele de vrăjitorie din Evul Mediu.
  • El susţine că atacurile au apărut deoarece a deranjat mai multe centre de interese prin măsurile administrative luate.
Urmărește
975 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz: „Nu sunt spion”. Primarul din Timişoara compară acuzaţiile de spionaj cu testul vrăjitoriei din Evul Mediu

Primarul Dominic Fritz a scris un mesaj pe reţeaua de socializare în care a vorbit despre acuzaţiile de spionaj şi despre procesele de vrăjitorie din Evul Mediu.

„În Evul Mediu, când o femeie era suspectată de vrăjitorie, era legată şi aruncată în apă. Dacă se îneca, era considerată inocentă, Dumnezeu s-o odihnească, iar dacă reuşea să rămână în viaţă, era dovadă că avea un pact cu diavolul şi era condamnată la moarte.Cum te aperi împotriva unor acuzaţii că eşti spion? Nu sunt spion ar fi ceva ce un spion ar spune. Din experienţa mea de până acum din politică şi administraţie, testul pentru vrăjitorie şi spionaj în secolul 21 nu e cu mult diferit cu cel de acum 700 ani. Dacă cumva supravieţuieşti falsurilor şi atacurilor murdare, trebuie să ai ceva în spate, serviciile, de toate felurile, Soros&BillGates, un pact cu diavolul, pentru că, se ştie bine, cu muncă, adevăr şi entuziasm nu ajungi departe, nu-i aşa?”, scrie pe pagina de FB a primarului Fritz.

Dominic Fritz a mai spus că nu are stofă de spion şi a dezvăluit că a lucrat pentru agenţia de dezvoltare a Guvernului german.

„Mă gândesc că dacă guvernul german ar fi fost preocupat să ajungă la secretele geopolitice şi geostrategice planetare din Primăria Timişoara, ar fi găsit o cale mai discretă decât să trimită un neamţ get-beget să câştige o bătălie improbabilă pentru un mandat de primar.GIZ, agenţia de dezvoltare a guvernului German la care mi-am început cariera, are peste 22.000 angajaţi în 120 ţări şi un buget anual de peste 3 miliarde de euro. Contribuie la o mai bună educaţie pentru 8,7 milioane de elevi în lume, a construit un sistem de asigurare medicală pentru 500 milioane de indieni, susţine proiecte pentru mici agricultori în Africa sau pentru reformarea sistemelor de energie în Asia. Reabilitarea centrului istoric din Sibiu şi a Pieţei Unirii din Timişoara au făcut parte din proiecte implementate de GIZ (atunci GTZ) în anii înainte de aderare la UE. Sunt mândru că am lucrat cu ei”, declară primarul oraşului Timişoara.

Dominic Fritz mai susţine că atacurile au apărut deoarece a deranjat mai multe centre de interese prin măsurile administrative luate. „Nu e vrăjitorie. E normalitate”, a precizat Fritz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici