Dosarul primarului Lia Olguţa Vasilescu se întoarce la DNA / Judecătorii au exclus de la dosar interceptări care ar fi fost obţinute ilegal / Reacţia primarului Craiovei

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, ca dosarul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, să se întoarcă la Direcţia Naţională Anticorupţie, decizia nefiind definitivă. UPDATE Lia Olguţa Vasilescu: Instanţele din România au sesizat ilegalitatea instrumentării dosarului meu

Urmărește
3660 afișări
Imaginea articolului Dosarul primarului Lia Olguţa Vasilescu se întoarce la DNA / Judecătorii au exclus de la dosar interceptări care ar fi fost obţinute ilegal / Reacţia primarului Craiovei

Tribunalul Bucureşti a decis întoarcerea dosarului primarului Craiovei la DNA (Imagine: Tibi Bologh/ Foto Mediafax)

"Restituie cauza la Parchet. Cu drept de contestaţie în trei zile de la comunicare", se arată în decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti.

Decizia nu este definitivă.

"Sincer, la cât de prost este făcut (dosarul) şi cât de aberante sunt acuzaţiile, l-aş prefera în instanţă cât mai repede. Vreau să se termine odată cu circul ăsta. Nu ştiu dacă e o tergiversare, cert este că nu cunosc alte cauze care să fi durat atât de mult la camera preliminară, dar cu certitudine instanţele au avut dreptate. Prima încheiere a fost extraordinară pentru noi, în sensul că s-a admis tot ceea ce am cerut noi. S-a stabilit acolo fără niciun fel de dubii că mi s-a încălcat dreptul la apărare, că s-au obţinut ilegal probe, care nici acele probe nu spuneau mare lucru, doar că după cinci zile s-a uitat să se cheme procurorii să îşi exprime punctul de vedere vizavi de întoarcerea sau nu a dosarului. Acest lucru se pare că s-a omis şi din cauza asta se rejudecă", declara Lia Olguţa Vasilescu în urmă cu o săptămână.

Primarul Craiovei a mai afirmat atunci că este convinsă că va fi achitată în acest caz.

Tribunalul susţinea că Liei Olguţa Vasilescu i-a fost încălcat dreptul la apărare, excluzând din dosar anumite declaraţii şi interceptări, despre care judecătorii susţin că au fost obţinute în mod nelegal.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani.

DNA precizează că în anul 2014 Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afacerişti acceptând "solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguţa în considerarea atribuţiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor", arată Parchetul.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, declară că instanţele din România au sesizat "ilegalitatea instrumentării" dosarului său, chiar dacă la un moment dat a crezut că dosarul va ajunge la CEDO, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Se dovedeşte de a cincea instanţă deja că e un dosar făcut la cacealma, doar pentru a mă împiedica să candidez la Primărie, în vară. O făcătură de dosar care a pocnit în instanţă, înainte de a începe. Rezumat, dosarul meu înseamnă că dacă oamenii au încredere în tine, trebuie să faci închisoare. Pentru că nu ştiu cum altfel să traduc <luare de mită constând în capital electoral>", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a adăugat că a crezut că dosarul va ajunge la CEDO, dar a constatat că nu este cazul, pentru că şi "instanţele din România au sesizat ilegalitatea instrumentării dosarului".

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, ca dosarul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, să se întoarcă la Direcţia Naţională Anticorupţie, decizia nefiind definitivă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici