Dragnea: Iohannis mă visează. Astea sunt visele lui că se schimbă majoritatea parlamentară/ La Parchetul General e o sesizare de la SRI în care se spune că Dragnea şi PSD boicotează referendumul/ Ce spune despre dosarul său

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că ideea de schimbare a majorităţii parlamentare după alegeri, idee invocată de şeful statului Klaus Iohannis, este un vis al acestuia şi nu are nicio bază.

1754 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Iohannis mă visează. Astea sunt visele lui că se schimbă majoritatea parlamentară/ La Parchetul General e o sesizare de la SRI în care se spune că Dragnea şi PSD boicotează referendumul/ Ce spune despre dosarul său

Dragnea: Iohannis mă visează. Astea sunt visele lui că se schimbă majoritatea

"Omul ăsta se scaldă în ridicol de foarte mult timp. Pentru mine nu e final de campanie tensionată. PSD nu a boicotat niciun referedumul, ba dimpotrivă, cei care au boicotat au fost PNL, USR PLUS la referendumul pentru familie, de exemplu. Am văzut un filmuleţ că spunea acest om în 2009 că a votat pentru prezidenţiale şi referendumul e inutil. Omu ăsta minte întruna. Nu am fost condamnat pentru fraude la referendum. Nu am falsificat niciun vot şi s-a demonstrat asta, dar pentru că era comanda să fiu condamnat, am fost condamnat că prin faptul că am cerut votanţilor PSD să vină la vot, votanţii PSD ar putea studia listele permanente, cele care sunt peste tot publice, ar fi putut afla din liste adresa şi ar fi putut să încalce legea protecţei datelor personale. Am fost condamnat pentru ceva ce nu există. Nu are nicio legătură cu frauda la referendum", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

"Eu îi spun lui Iohannis, astea sunt visele lui că se schimbă majoritatea, ce legătută are cu europarlamentarele sau refrendumul. Hai să vedem ce hotărărsc românii duminică. PSD va fi aici si luni şi marţi şi în decembrie când va fi izgonit de la Cotroceni. 4. Mă visează omul ăsta şi ziua şi noaptea. Cum să mor, cum să mă condamne. După europarlamentare anunţăm (n.r.: candidatul la prezidenţiale) nu am spus că îmi anunţ candidatura",a mai spus Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat,miercuri, că alegerile europarlamentare şi referendumul vor genera schimbări în spaţiul politic românesc, anunţând că nu va mai acorda PSD-ului încă o nominalizare pentru funcţia de premier.

Iohannis a mai spus, în contextul anunţului care urmează să fie făcut de PSD şi ALDE privind candidatul la prezidenţiale, că tot ce lipseşte este ca un "infractor condamnat pentru fraudarea referendumului să fie candidat la Preşedinţie".

Dragnea: Sunt disperaţi să nu slăbească presiunea pe completul de judecată

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că există o presiune imensă pe completul de judecată ce urmează să se pronunţe în dosarul său, acestea venind din partea sistemului, la comanda preşedintelui Klaus Iohannis.

"Dar ăştia sunt disperaţi să nu slăbească presiunea pe completul de judecată, pentru că sunt presiuni inimaginabile. Tot sistemul, la comanda lui Iohannis, cum a făcut şi la fond, ştiu ce zic: SRI, Pahonţu, oameni din DNA", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Întrebat dacă are informaţii potrovot cărora preşedintele Klaus Iohannis ar încerca să influenţeze completul de judecată, liderul SD a completat: "Am visat eu".

Legat de audierea persoanelor implicate în dosarul angajărilor ilegale, Dragnea a afirmat: " Pentru cele două fete care s-au angajat la Direcţia Copilului, amândouă au spus că eu nu le-am spus să se angajeze acolo. Au spus ca nu le-am spus sa nu meargă la serviciu. Doamna directoare a spus la fond ca nu m-a forţat omul ăsta nici să falsific, nu e nicio probă în dosar, fiind nevinovat total, la ce te poţi gândi?", a mai spus Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, că are încredere în sistemul judiciar îşi va arăta independenţa şi într-o speţă de "mare profil politic", cum a etichetat-o pe cea a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în cazul căruia instanţa supremă se va pronunţa pe 27 mai.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anunţat, luni seară, la capătul unei şedinţe de aproape 7 ore, că va da verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare. Procurorul DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, aşa cum a apreciat instanta de fond şi a solicitat condamnarea şi pentru acuzaţiile de fals şi instigare la fals, pentru care inculpaţii au fost achitaţi în prima instanţă.

Unul dintre avocaţii preşedintelui PSD, Marian Nazat, a solicitat achitarea lui Liviu Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu şi constatarea încetării procesului penal pentru instigarea la fals intelectual. Procurorul de şedinţă a depus concluzii de respingere a apelurilor pentru 8 din 9 inculpaţi.

Pe fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Dragnea: La PG este o sesizare de la SRI în care se spune că Dragnea şi PSD boicotează referendumul

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri seară, că, din informaţiile pe care le-a primit din interiorul Parchetului, la Parchetul General există o sesizare de la SRI în care se reclamă faptul că Liviu Dragnea şi PSD vor boicotarea referendumului.

"Eu îl înţeleg pe Iohannis că e disperat, dar e vina mea sau a altuia? Păi ăsta a uitat întrebările pe care le-a pus. Ce să înţeleagă lumea? În primul rând, întrebările alea nu au fost făcute de el. Da chiar atât de minte scurtă să ai să nu reţii două propoziţii? Despre referendumul ăsta...La Parchetul General este o sesizare de la SRI în care mi s-a spus domnule vedeţi că Dragnea şi conducerea PSD vor să boicoteze referendumul. Da, domnule, eu aşa am primit informaţia din Parchetul General, dacă nu e aşa, să mă contrazică, că totuşi documentele astea rămân. Nu ştiu, i-o controla cineva", a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

Liderul PSD a anunţat că social democraţii susţin temele referendumului.

"Eu dacă spun că merg să votez la referendum şi spun domnule mergeţi şi votaţi la referendum şi votaţi da, mă ia ca în 2012, nu? Dacă spun eu nu merg la referendum şi nu votez, se spune ah deci boicotezi referendumul. Aşa, mai bine, nu vorbesc despre el. E clar. Partidul a vorbit prin vocea mea că noi susţinem temele de la referendum, ca teme", a completat Liviu Dragnea.

Întrebată dacă este supărat pe premierul Viorica Dăncilă, care a anunţat că va vota la referendum, neanunţând însă şi cum anume va vota, Liviu Dragnea a replicat: "Doamne fereşte. Foarte bine, este o ţară liberă!".

Dragnea: S-au întâlnit azi-dimineaţă liberalii cu Iohannis şi s-au certat ca chiorii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat o întâlnire care ar fi avut loc între liberali şi preşedintele Klaus Iohannis miercuri dimineaţă şi în care aceştia s-au certat "ca chiorii".

"Eu am înţeles că s-au întâlnit astăzi de dimineaţă, Iohannis cu liberalii şi s-au certat ca chiorii, sunt disperaţi”, a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Preşedintele PSD a anunţat că nu se pune problema unei suspendări a şefului statului, aşa cum a declarat Rareş Bogdan.

"Păi de ce să-l mai suspendăm că în câteva luni va pleca de la Cotroceni. Iohannis nu va mai fi preşedinte în următorul mandat. Sub nicio formă PSD nu va iniţia şi nu va vota suspendarea lui Klaus Iohannis. Ceea ce a vrut să facă Rareş Bogdan arată disperarea lor, vor să creeze emoşţie negativă ca să vină lumea la vot. Îl lăsăm acolo ca să se umple de ridicol până la alegerile prezidenţiale", a completat Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici