- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.01.2014, 18:29)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea: Miercuri avem informare în Guvern pe accidentul aviatic, mi-am anulat vizita în Craiova. Ce spune despre posibile demisii
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că la şedinţa de Guvern programată pentru miercuri se va face o informare cu privire la accidentul aviatic din Munţii Apuseni, el anunţând că şi-a anulat vizita programată în Craiova pentru a lua parte la şedinţa Executivului.
Urmărește
1530 afișări
Liviu Dragnea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
"Eu cred că mâine vom avea o informare în Guvern pentru că s-a întâmplat ceva foarte rău şi ar trebui să aflăm toţi ce s-a întâmplat acolo", a spus Dragnea.
El a anunţat că şi-a anulat întâlnirea programată în Craiova pentru miercuri cu liderii filialelor PSD din Sud.
"Vreau să anunţ că mâine (miercuri, n.r.) nu mai facem întâlnire la Craiova, cu cei din zona de Sud, pentru că mâine vreau să stau la şedinţa de Guvern şi o reprogramăm săptămâna viitoare, probabil marţi", a spus Dragnea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Dragnea, întrebat dacă se impun demisii după accidentul aviatic: Aşteptaţi finalul anchetei
Vicepremierul Liviu Dragnea a fost întrebat, marţi, dacă se impun demisii, până în momentul de faţă, legat de cauzele accidentul aviatic din Munţii Apuseni şi de gestionarea salvării victimelor, el făcând apel la a se aştepta rezultatul anchetei aflate în desfăşurare.
"Să aşteptăm toţi să se termine ancheta oficială, pentru că este cel mai important. Sunt foarte multe informaţii. Este un grup format. Eu cred că se impune să se finalizeze ancheta", a precizat Dragnea, întrebat dacă se impun demisii.
El a precizat că există nişte proceduri care "trebuie scoase din sertar atunci când se întâmplă aşa ceva".
"Există proceduri, există instituţii care sunt implicate şi care trebuie să acţioneze coordonat în această situaţie. Zic să avem puţină răbdare, pentru că în foarte scurt timp vor apărea rezultatele anchetei şi vă asigur că primul-ministru va lua toate deciziile care se impun", a precizat Dragnea.
El a mai spus că în cursul zilei de marţi s-a ajuns la dezbateri privind vinovăţii şi responsabilităţi tocmai pentru că nu se aşteaptă rezultatul anchetei.
"Tocmai de aceea s-a ajuns la asemenea dezbateri azi. Dacă toţi ne dăm cu părerea, părera mea e comentată de altcineva care îşi dă cu părerea şi aşa mai departe. Repet, sunt proceduri legale, sunt instituţii care au atribuţii foarte clare specificate prin normele legale şi, după se finalizează ancheta, vom avea toţi informaţii corecte", a spus Dragnea.
Întrebat dacă luni celula de criză a fost coordonată exclusiv de la MAI, Dragnea a evitat să mai răspundă, precizând că nu mai dă răspuns la întrebări pe acest subiect.
Pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.
În avion se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studenta şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.
Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.
Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Victor Zota, coordonator de transplant.
Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici după căutări de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţi Apuseni şi localnici.
Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj, ultimii doi răniţi fiind aduşi la UPU Cluj marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30.
"În serviciul de Primiri Urgenţe au fost aduse cinci victime, conştiente toate, stabile hemodinamic şi respirator. Una prezintă fractură de bazin, fractură de femur pe stânga, un traumatism toracic, a fost internată pe terapie intensivă. A doua venită tot cu maşina de victime multiple prezintă un traumatism cranio-cerebral minor, o contuzie cervicală, un traumatism toracic şi de bazin, a mers tot pe terapie intesivă. A treia victimă prezintă un traumatism de coloană, cu fractură de coloană dorsală D10 şi cu un traumatism toracic cu fractură de coaste. A patra victimă prezintă un traumatism cranian, traumatism de coloană cervicală şi coloană dorso-lombară şi asociat prezintă un traumatism de gleznă dreaptă cu plagă. A cincea victimă prezintă un traumatism de coloană dorso-lombară cu hematom la nivelul bazinului. Toţi vor fi internaţi pe Terapie Intenivă," preciza şeful UPU Cluj-Napoca, Adela Golea.
Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca au anunţat, marţi dimineaţă, într-o conferinţă de presă, că toate cele cinci victime ale accidentului aviatic, aflate la terapie intensivă, sunt conştiente şi stabilizate hemodinamic şi respirator.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe