- Home
- Politic
- SUCEAVA, (22.08.2014, 22:10)
- Tibi Bujdei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea: Nu văd oportunitatea alegerilor anticipate în 2015. Legea electorală trebuie schimbată
Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Suceava, că nu vede oportunitatea alegerilor anticipate în anul 2015, aşa cum a propus Adrian Năstase, dar consideră că legea electorală actuală trebuie schimbată.
Urmărește
413 afișări
Dragnea: Nu văd oportunitatea alegerilor anticipate în 2015. Legea electorală trebuie schimbată (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)
Dragnea a spus că anul 2015, care nu este an electoral, ar putea fi un an în care lucrurile să se aşeze în ţară.
"Nu văd de ce după prezidenţiale să chemăm românii iar la un scrutin electoral. Cred că 2015, fiind un an fără alegeri, ar fi anul în care am putea aşeza lucrurile în foarte multă linişte. Ar fi un an care ar trebui folosit pentru finalizarea strategiei iniţiate deja de Victor Ponta de dezvoltare a acestei ţări şi de consolidare a creşterii economice. Să avem şi în 2015 alegeri şi în 2016 alegeri locale, nu cred că ar fi oportun", a declarat Liviu Dragnea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
În ceea ce priveşte legea electorală pentru alegerea deputaţilor şi senatorilor, liderul PSD consideră că aceasta trebuie schimbată, fie cu un sistem de vot pe listă, fie cu un sistem de vot uninominal pur.
"Cu toată tăria şi fără ezitare vă pot spune că actuala lege electorală e o prostie, cu efecte greu de explicat cu 588 de parlamentari, cu parlamentari care au ajuns datorită calculatorului. Actuala lege trebuie să dispară", a declarat Dragnea.
El a spus că pot fi luate în calcul două variante - votul pe liste sau un vot uninominal pur.
"Şi una şi alta din variante are şi avantaje şi dezavantaje. Eu cred că trebuie să avem o dezbatere serioasă, fără patimă, cu privirea spre viitor şi să ne lămurim ce vrem cu scena politică", a spus vicepremierul, care a adăugat că trebuie ales între o scenă politică bulversată, amestecată, cu partide ”balama” care să influenţeze formarea majorităţilor sau să fie ca în sistemul anglo-saxon unde scena politică se limpezeşte între două partide importante.
"Oricare variantă poate fi luată în calcul, cert este că actuala lege trebuie să dispară", a conchis Dragnea.
Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase a vorbit, joi, la ieşirea de la Jilava, despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, a votului pe liste pentru profesionalizarea Parlamentului, despre aministie fiscală, graţiere, şi a subliniat că penitenciarul, cum este acum, e o instituţie depăşită.
Citeşte şi:
Adrian Năstase, ELIBERAT din penitenciar: Am rămas acelaşi, am diverse idei extravagante. Am primit oferte de la un guvern străin, scriu o carte, intenţionez să mă întorc la catedră - VIDEO şi FOTO
Năstase a spus că "statul român în momentul de faţă are numai două puteri: executivul, format din preşedinte şi guvern, şi justiţia".
"Ar fi necesară o a treia putere, legislativul, şi probabil, fiindcă acum pot să vorbesc mai liber, aş spune că ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate, care să construiască un Parlament solid şi care să rezolve unele dintre problemele care în momentul de faţă sunt fără răspuns. Dar ar fi nevoie fără îndoială de o schimbare a legii electorale şi de revenirea la alegerile pe listă astfel încât să se profesionalizeze Parlamentul".
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe