Dragnea: Vom elabora un proiect ca autorităţile locale să poată adopta un steag propriu

Vicepremierul Liviu Dragnea afirmă că va propune Guvernului un proiect de act normativ prin care să se creeze posibilitatea legală ca o autoritate locală să adopte un steag propriu şi prin care să se stabilească nişte reguli minime privind dimensiunea şi arborarea.

Urmărește
254 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Vom elabora un proiect ca autorităţile locale să poată adopta un steag propriu

Dragnea: Vom elabora un proiect ca autorităţile locale să poată adopta un steag propriu (Imagine: Mihaly Laszlo/Mediafax Foto)

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Balvanyos, judeţul Covasna, că va propune Guvernului un proiect de act normativ prin care să se reglementeze posibilitatea pentru comunităţile locale organizate în unităţi administrativ-teritoriale să îşi aprobe steaguri proprii.

Dragnea a explicat că în acest proiect ar urma să fie stabilite nişte reguli minime de dimensiune şi de arborare.

"Un principiu esenţial, steagurile proprii să poată fi arborate pe instituţii publice, primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate autorităţilor locale", a subliniat vicepremierul.

Întrebat despre steagurile comunităţilor etnice, precum cele secuieşti, Dragnea a spus că Guvernul nu poate reglementa decât pentru unităţi administrativ-teritoriale.

El a precizat că acest proiect va fi elaborat după ce va avea loc o consultare "serioasă" cu autorităţile locale şi cu toate structurile asociative ale autorităţilor locale din România.

"Vreau să adoptăm cât mai repede acest act normativ care să reglementeze un domeniu care, în mod inexplicabil, a rămas negrelementat, şi anume să se creeze, pe de o parte, posibilitatea legală prin care o autoritate locală să adopte un steag propriu, iar pe de altă parte să stabilim nişte reguli minimale", a conchis vicepremierul Dragnea.

Curtea de Apel Braşov a anulat, în iunie, hotărârea prin care a fost aprobat steagul judeţului Covasna, preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, afirmând că această decizie a instanţei arată că în România sunt două tipuri de judeţe: cele româneşti şi cele secuieşti.

Tamas Sandor (UDMR) declara, în 20 iunie, într-o conferinţă de presă, că, potrivit unei sentinţe postate pe site-ul Curţii de Apel Braşov, instanţa a admis recursul declarat de fostul prefect al judeţului Codrin Munteanu împotriva unei sentinţe civile pronunţate de Tribunalul Covasna şi, în consecinţă, a dispus anularea parţială a hotărârii CJ Covasna din 2008, respectiv a articolului prin care s-au aprobat steagul şi fanionul judeţului.

Decizia Curţii de Apel Braşov este irevocabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici