- Home
- Politic
- (07.10.2019, 18:54)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video EDIŢIE SPECIALĂ “Gândurile lui Cristoiu”. Kelemen Hunor îl critică pe Iohannis: Nu a făcut niciun gest pentru comunitatea maghiară. Oamenii reţin acest lucru/ „Vom vota moţiunea de cenzură. Nu cred că acest guvern mai are combustibil” | VIDEO
Kelemen Hunor a declarat, luni, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că faţă de alegerile din 2014, Klaus Iohannis a pierdut mai mult de jumătate din electoratul maghiar, deoarece nu a făcut nimic pentru el în mandatul său. Liderul UDMR a mai afirmat că partidul va vota moţiunea de cenzură.
Urmărește
3454 afișări
Kelemen Hunor: Iohannis nu a făcut niciun gest pentru comunitatea maghiară. Oamenii reţin acest lucru
Kelemen Hunor a declarat, luni, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că faţă de alegerile din 2014, Klaus Iohannis a pierdut mai mult de jumătate din electoratul maghiar, deoarece nu a făcut nimic pentru el în mandatul său şi a atacat multe legi la CCR, legi care aveau amendamente aduse de UDMR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest la Universitate, în București, față de Călin Georgescu: „Iubirea de țară nu e legionară”
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Elena Lasconi, mesaj către diaspora: „Vom construi o Românie în care să vă întoarceţi”
„Noi am văzut în 2014 şi am făcut şi măsurători post-electorale, cam 82-83% dintre maghiarii care au ieşit la vot l-au votat pe Klaus Iohannis. Am făcut un sondaj după europarlamentare şi este undeva la 40%. Cam jumătate a pierdut. Nu a făcut niciun gest către comunitatea maghiară în această perioadă. Cu această lipsă de implicare se poate explica. Faţă de alţii. Dacă vorbim de Constantinescu, de Iliescu în al doilea mandat, de Băsescu cu toate supărările şi nemulţumirile mele faţă de Băsescu, Iohannis e singurul preşedinte care nu a dat nici măcar un mesaj de 15 martie. Nu e un capăt de lume, dar oamenii reţin acest lucru”, a spus Kelemen Hunor, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.
Prezidenţiabilul UDMR a adăugat că şeful statului a atacat multe legi care priveau comunitatea maghiară la CCR.
„A atacat şi foarte multe legi la CCR, precum legea învăţământului sau Codul administrativ. Dacă vă uitaţi la sesizarea instituţiei prezidenţiale veţi găsi opt pagini din 40 în care se vorbeşte despre chestiunea folosirii limbii materne în administraţia locală. Nu s-a interesat, nu a fpcut niciun gest. Este o constatare”, a conchis Hunor.
Kelemen Hunor propune un pact naţional: Drepturile câştigate nu se ating prin fel de fel de legi
”Eu cred că noi ar trebui să găsim cu toate partidele româneşti o bază de discuţie. Să nu fie chestiunea minorităţii maghiare permanent în mijlocul războaielor politice. Poţi să te războieşti pe multe, multe alte aspecte, de la sănătate la infrastructură, de la mediu până la sistemul social cât vrei. Ar trebui să scoatem, dacă se poate, printr-un pact naţional chestiunea minorităţilor naţionale din această luptă politică internă. Nu mai câştigi voturi. Eu nu cred că mai câştigi voturi în zona românească”, a declarat Kelemn Honor la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”.
El a precizat că a propus încheierea unui astfel de pact şi în 2015.
”Eu am propus scris. Drepturile câştigate nu se ating prin fel de fel de legi, OUG, HG şi orice pas înainte să se facă prin discuţie cu toată lumea, indiferent că sunt la putere sau în opoziţie, ca să nu fie permanent un motiv de a ataca pe celălalt”, a adăugat liderul UDMR.
Kelemen Hunor: Vom vota moţiunea de cenzură. Nu cred că acest guvern mai are combustibil
Kelemen Hunor a afirmat, luni, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că UDMR va vota moţiunea de cenzură. El a adăugat că e Guvernul care va urma după moţiune va avea un mandat simplu, deoarece, fiind la putere pentru o perioadă scurtă de timp, nu mai poate face minuni.
„Suntem poate cei mai previzibili parlamentari, aşa vom face cum am spus, am semnat şi vom vota. Aşa am făcut şi în iunie. Nu s-a schimbat din mai absolut nimic şi în acest moment nu cred că mai sunt şanse de a schimba ceva. Lucrurile sunt foarte clare, vom semna moţiunea de cenzură.Nu cred că mai are acest guvern combustibil. S-a destrămat coaliţia, nu văd direcţia. Dacă ne uităm ce nu s-a întâmplat în lunile care au trecut altă concluzie nu pot să trag decât stop joc. Nu vreau să mai intru in detalii, ce proiecte de legi, cum s-a comportat Ministerul de Interne, ce proiecte sunt în parlament, în acest moment nu mai văd acel combustibil, acea rezervă”, a afirmat Kelemen Hunor, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.
Liderul UDMR a susţinut că moţiunea de cenzură trebuia depusă în prima zi de sesiune parlamentară, fiind amânată pentru a intra în campanie electorală, însă viitorul Guvern va avea un mandat simplu, aflându-se la putere pentru scurt timp.
„În discuţiile mele cu colegii din parlament am spus că ar trebui discuţia pe două paliere. Avem un an electoral cu două rânduri de alegeri şi de gestionat treburile ţării. Un guvern care nu permite nici cheltuieli mari nici derapaje economice şi organizează ţara aşa cum trebuie. E un mandat simplu, spre finalul unui mandat nu poţi să faci minuni. România de mult nu a avut posibilitatea să aibă patru ani fără alegeri, încă patru ani fără alegeri. Pe termen lung oamenii politici ar trebui să se gândească. Poţi să construieşti ceva”, a subliniat prezidenţiabilul UDMR.
Totodată, Kelemen Hunor precizează că alegerile anticipate nu pot fi organizate, deoarece se încalcă decizii ale CCR.
„Anticipatele? Serios, ştiu exact cum funcţionează maşinăria. Alegeri anticipate e aproape imposibil să provoci înainte cu jumătate de an, cu un an înainte de alegeri. trecem de deciziile CCR, nu e fezabil pentru mine. Trebuie gestionată această perioadă corect.
ce guvern? Cei care au anunţat că sunt gata pentru a prelua guvernarea. PNL a anunţat, a despus mouţiunea, au responsibilitatea aceasta. Noi trebuie să îi ajutăm pe ei. Ludovic Orban mi-a zis dfoarte corect, onest, acum trei săptămâni, că el va fi propunerea PNL. Au luat o decizie. Eu am spus bine, e treaba voastră. Dar este clar că nu rămâne ţara fără Guvern. Orice om politic dacă vrea spă dea jos guvernul trebuie să fie conştient că trebuie să participe la guvernare”, a conchis Hunor.
Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată joi, în Plenul Parlamentului. Liderul PNL mizează pe 247 de voturi.
Hunor critică abordarea în cazul organizării exerciţiului militar hibrid: E o abordare incorectă
Kelemen Hunor a declarat, luni, la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”, că abordarea organizării exerciţiului militar hibrid în Harghita şi Covasna este inacceptabilă. Liderul UDMR susţine că se aplică doctrina Ceauşescu, unde secuii şi maghiari erau priviţi ca o ameninţare la securitatea naţională.
„Noi am aflat când au anunţat acum câteva zile, generalul Botea dacă nu mă înşel şi a zis că urmează acest exerciţiu. Armata sigur că trebuie să facă exerciţii pe teritoriul ţării. Acest general a dat o explicaţie absolut inacceptabilă din punctul meu de vedere. A vorbit de Donbas şi Osetia de Sud unde au fost situaţii similare. El a dat aceste două chestiuni. Acolo s-au purtat războaie de toată frumuseţea. Noi nu suntem în această situaţie. Dacă cineva din conducerea armatei vede în secuime o problemă de genul Osetia de Sud sau Donbas, eu cred că nu a înţeles nimic sau încearcă să manipuleze ceva. Deci este doctrina lui Ceauşescu, nu poti să ai încredere în maghiari, nu poţi să ai încredere în secui, ei reprezintă o ameninţare la securitatea naţională-. nu putem accepta aşa ceva. Din punctul meu de vedere este o abordare greşită”, a declarat Kelemen Hunor, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.
Prezidenţiabilul UDMR a adăugat că nu e corect ca statul român să aibă o singură ofertă pentru secuime, anume exerciţiile militare. Totodată, acesta a susţinut că maghiarilor li se reproşează că nu aduc investitori, însă de vină este infrastrcutura.
„Statul român dacă nu poate oferi altceva decât exerciţii militare pe războaie hibride în secuime, nici măcar nu este la graniţa cu Ucraina sau la marginea României, este în mijlocul ţării. dacă asta este singura ofertă a statului român nu e bine. De ce nu construieşti? De 30 de ani ne chinuim, nu există infrastructură şi nu vin investitorii. Suntem acuzaţi că nu aducem investitori. Unde să îi aducem? Din punctul meu de vedere e o abordare extrem de greşită, oamenii sunt extrem de nervoşi în Harghita şi Covasna. Oamenii spun de ce statul român nu are încredere în noi nici acum după 30 de ani. Suntem oameni care muncim, nu plecăm din această ţară”, a adăugat Kelemen Hunor.
Liderul UDMR a precizat că exerciţiul militar anunţat crează gândul „că oamenii vor să facă acolo o diversiune”.
„Nu cred că este o abordare corectă. Nu am nicio problempă cu exerciţiile militare. Doar cu explicaţia şi locul”, a conchis Hunor.
Reacţia vine în contextul în care în spaţiul public au apărut declaraţii atribuite generalului Marian Botea referitoare la necesitatea acestui exerciţiu după manifestarea războiului hibrid în Georgia şi Ucraina.
Aproximativ 500 de militari din Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale participă, în perioada 7-13 octombrie 2019, la exerciţiul interinstituţional CONCORDIA 19, în mai multe locaţii din judeţele Covasna şi Harghita, precum şi municipiul Bucureşti.
Această etapă de instruire interinstituţională, condusă de Statul Major al Apărării, are ca obiectiv principal dezvoltarea relaţiilor de cooperare, precum şi exersarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor de acţiune în comun ale instituţiilor din compunerea Sistemului Naţional de Apărare, Ordine publică şi Securitate Naţională.
Planul activităţilor exerciţiului CONCORDIA 19 include o serie de secvenţe în care sunt implicaţi militari din structurile de vânători de munte, CIMIC, apărare CBRN, medicină operaţională, apărare cibernetică, alături de structuri specializate din cadrul MAI, SRI, SPP şi STS.
K.Hunor: Vreau şi voturile românilor pentru că am o viziune pentru ţară. La venituri stăm prost
Kelemen Hunor a declarat, luni, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că vrea să obţină la alegerile prezidenţiale şi voturile românilor, pentru că are o viziune pentru această ţară. Liderul UDMR a susţinut că România stă foarte prost la veniturile bugetare.
„Eu mă voi adresa şi românilor. La alegerile prezidenţiale ar fi culmea să nu mă adresez şi românilor. Vreau şi voturile românilor fiindcă mă consider un om politic responsabil, care are o viziune pentru această ţară, nu numai pentru maghiari. Nu văd niciun lucru care e de blamat.
Dincolo de atribuţiile constituţionale, trebuie să vorbim despre unde suntem şi unde trebuie să ajungem. Cele două principii care trebuie cumva readuse, respectul şi încrederea. Trebuie câteva priorităţi formulate de către preşedinte, interne şi în relaţiile noastre internaţionale. Sunt patru domenii în care preşedintele trebuie să spună ce crede şi ar trebui să împingă societatea în acea direcţie: infrastructură mare, educaţie, sănătate şi relaţii internaţionale. În infrastructură dacă nu vom reuşi să facem ceva vom pierde pariul în această zonă. În educaţie, dacă tot spunem că România educată, dar nu facem nimic, pierdem, nu investim în viitor”, a spus Kelemen Hunor, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.
Prezidenţiabilul UDMR a adăugat că România stă prost la capitolul venituri bugetare.
„Noi la veniturile bugetare stăm foarte foarte prost. trebuie să intoduci câteva chestiuni care funcţioneză în alte ţări, casele de marcat online. trebuie să mai reduci fiscalitatea şi să faci mai predictibil tot ce faci în politica fiscală”, a subliniat Hunor.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Călin Popescu Tăriceanu anunţă că ALDE va condiţiona susţinerea unui prim-ministru din partea PNL
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe