- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Emeric Saghi, avizat negativ de Comisiile de specialitate de la Parlament
Emeric Saghi, propus de Lucian Croitoru pentru portofoliul Internelor, a fost avizat negativ de Comisiile de specialitate de la Parlament, el primind 40 de voturi "împotrivă" şi 26 de voturi "pentru".
Emeric Saghi, avizat negativ de Comisiile de specialitate de la Parlament (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Audierile de la Comisiile reunite pentru Administraţie publică şi Apărare au durat aproape o oră şi jumate.
PDL a votat "pentru" Saghi, iar restul reprezentanţilor partidelor au votat, în majoritate, "împotrivă".
Votul a fost prin apel nominal.
Candidatul pentru funcţia de ministru de Interne în Cabinetul Croitoru, Emeric Saghi, a anunţat, în timpul audierii sale de joi din Parlament, că ar fi necesară o evaluare a modului de repartizare a resurselor umane din Poliţie, apreciind că o mai bună gestionare din acest punct de vedere ar putea duce la o scădere a infracţionalităţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
În timpul audierii sale, Saghi a fost întrebat, printre altele, ce măsuri ar lua dacă ar ajunge ministru în privinţa combaterii infracţionalităţii tot mai ridicate din ultima perioadă.
"Trebuie făcută o evaluare a resurselor umane ale Ministerului de Interne şi a modului în care acestea sunt distribuite. Resursele umane ale MAI sunt suficiente, dar poate nu sunt cel mai bine repartizate", a spus Saghi.
El a arătat, în acest context, că România are în prezent un număr de poliţişti mai mare decât media europeană, raportat la suta de mii de locuitori, respectiv 450, faţă de 375 cât este media statelor europene.
"Trebuie revizuită politica de resurse umane", a insistat Saghi, dând ca exemplu Jandarmeria, "o structură importantă", al cărei personal ar trebui realocat, în condiţiile în care doar circa unu din trei angajaţi face în prezent misiuni de pază şi ordine publică.
Saghi a primit şi întrebări referitoare la modul de reorganizare teritorială a ţării, el prezentându-şi punctual soluţiile tehnice pe care le-ar propune în condiţiile în care ar ajunge să ocupe fotoliul de ministru de Interne.
Saghi a fost întrebat şi ce părere are despre modul în care ar putea fi transpusă în practică propunerea de legalizare a prostituţiei şi a drogurilor uşoare.
"În acest moment, nu cred că România se găseşte în situaţia de a-şi permite anumite derogări de la ce este reglementat acum", a spus Saghi, arătând că, în opinia lui, o modificare a stării actuale în privinţa reglementării consumului de droguri uşoare ar duce la o dezvoltare a pieţei drogurilor, "lucru nedorit".
În acelaşi context, Saghi a criticat stângăcia care a dus la desfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog şi Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, sugerând că măsura luată de Cabinetul Boc nu ar fi una oportună.
"Cele două agenţii se ocupau de cele două fenomene în ansamblul lor, nu doar de coerciţie, singurul lucru care astăzi a mai rămas de alfel valabil", a spus Saghi.
Conform procedurii, într-o primă fază a audierii, toţi parlamentarii care aveau să-i adreseze întrebări lui Saghi au făcut-o, după care acesta ar fi trebuit să răspundă pe rând la toate.
Candidatul şi-a terminat însă răspunsul înainte de a dezvolta subiectul legat de implicarea Ministerului Administraţiei şi Internelor în alegeri, lucru pentru care s-a scuzat, arătând că, dacă ajunge ministru, are o strategie în acest sens.
Pe lângă detaliile tehnice privind organizarea activităţii Poliţiei în zilele scrutinului, Saghi a vorbit şi despre înfiinţarea unor linii telefonice şi ale unor adrese de e-mail la care cetăţenii pot reclama orice eventuale fraude electorale, reclamaţiile urmând să fie soluţionate cât mai rapid de echipe de poliţişti, coordonate de procurori.
Tot joi, Sulfina Barbu, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Theodor Paleologu, Daniel Funeriu şi Mihai Stănişoară au fost avizaţi negativ în Comisii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO