- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.11.2010, 18:58)
- Nicoleta Nicolae , Nicoleta Nicolae ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Emil Constantinescu, la 71 de ani: Sunt un om absolut fericit, nu revin în politică
Fostul preşedinte Emil Constantinescu declară, la aniversarea a 71 de ani, că nu intenţionează să revină în politică, precizând că este un om fericit, că se bucură de sănătate şi satisfacţii profesionale şi că lucrează la un proiect care constituie o "viziune asupra României anului 2030".
Urmărește
257 afișări
Emil Constantinescu, la 71 de ani: Sunt un om absolut fericit, nu revin în politică (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Constantinescu împlineşte, vineri, 71 de ani. Întrebat despre proiectele sale de viitor şi dacă are gânduri de revenire în viaţa politică, Emil Constantinescu a răspuns: "Nu. Am spus de mai multe ori că nu intenţionez să mai revin în politică, pentru că mi-am asumat altă misiune".
"Acum lucrez la un proiect important, reconstrucţia elitelor intelectuale şi a societăţii civile în jurul unui proiect naţional care înseamnă o viziune asupra României anului 2030, într-o societate a cunoaşterii globalizate", a declarat, pentru MEDIAFAX, Emil Constantinescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Fostul preşedinte a menţionat că acest proiect naţional vizează şi "elaborarea unei strategii de dezvoltare durabilă a României la nivelul anului 2020 şi finalizarea unei lucrări privind starea naţiunii la nivelul anului 2010, care să permită apoi elaborarea unei strategii de dezvoltare durabilă din care să se poată deduce apoi un set de politici publice coerente pentru durata unui mandat prezidenţial şi a unui mandat parlamentar".
"Numai astfel cred că putem ieşi din starea de nemulţumire a majorităţii populaţiei, nemulţumire a cărei sursă e confuzia generalizată, care paralizează energiile pozitive ale naţiunii. După părerea mea trebuie urgent solidarizate aceste energii pozitive în jurul unui proiect naţional, aceasta e misiunea pe care mi-am asumat-o pe plan intern, cred în ea şi am creat şi o structură în acest sens - Forumul Academic Român, care să fie locul de întâlnire al tuturor celor care doresc să participe la un astfel de proiect", a spus Constantinescu.
Fostul preşedinte a precizat că până acuma primit un răspuns "extrem de pozitiv" din partea unor reprezentanţi ai elitelor şi din partea tinerilor care îşi fac doctorate sau sunt în faza postdoctorală în diverse universităţi din lume. El a menţionat că asta îl face foarte încrezător că România va putea să realizeze un astfel de proiect, "bază a identităţii naţionale".
Întrebat dacă proiectul se adresează şi politicienilor, fostul şef al statului a precizat că ţinta o reprezintă societatea civilă şi intelectualii.
"Proiectul se adresează în acest moment numai societăţii civile şi nu spun asta din cauză că aş dispreţui în vreun fel clasa politică. Nu e un proiect îndreptat împotriva clasei politice, care are meritele ei incontestabile în ultimii 20 de ani pentru integrarea României în NATO şi în UE, şi pentru reformele economice, dar consider că membrii clasei politice în mod normal atât la noi cât şi în altă parte a lumi stau sub presiunea voturilor", a adăugat Emil Constantinescu.
El a menţionat că proiectul său nu se adresează nici reprezentanţilor zonei de afaceri, care stau sub presiunea profitului, şi nici reprezentanţilor mass-media, care stau sub presiunea ratingului.
"De ceea mă adresez cu precădere mediului academic, pentru că ei sunt în afara acestor presiuni şi au nu numai datoria morală, ci şi datoria intelectuală într-o societate a cunoaşterii să-şi valorifice capitalul de inteligenţă şi profesionalism în favoarea unui astfel de proiect naţional", a spus Constantinescu.
El a spus, pe de altă parte, că este un om sănătos şi fericit.
"Sunt nu numai sănătos, dar sunt şi fericit, şi în contextul în care foarte multă lume se plânge, eu vreau să mărturisesc că sunt un om absolut fericit, am toate satisfacţiile posibile şi cele legate de sănătate, şi cele care vin din familie, şi cele care vin din activitatea pe care continui să o depun, şi în domeniul meu de specialitate în modul în care reprezint România în străinătate în diferite foruri internaţionale", a mai spus fostul şef al statului.
El a mai adăugat că toate aceste lucruri la un loc îi dau bucuria de a putea oferi un timp pentru lectură, pentru muzică, pentru artă.
"Toate acestea întregesc tabloul unui om fericit, şi spun acest lucru pentru a atrage atenţia altora că nu este aşa de greu să fii fericit într-o lume care pare nefericită", a conchis Emil Constantinescu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe