- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (28.09.2012, 15:35)
- Thomas Dinca , Ovidiu Bărbulescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV: Guvernul, atenţionat de la Bruxelles că este lipsit de viziune şi strategie pentru bugetul 2014-2020
Şefa Unităţii pentru România din DG REGIO a atenţionat Guvernul că procesul de elaborare a poziţiei României faţă de viitoarea perioadă de programare a bugetului UE nu este derulat corespunzător, iar recomandările CE nu sunt luate în consideraţie integral, criticându-i lipsa de viziune şi strategie.
Urmărește
833 afișări
Guvernul, atenţionat de la Bruxelles că este lipsit de viziune şi strategie pentru bugetul 2014-2020 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Atenţionările au fost transmise de Angela Martinez-Sarasola, şefa Unităţii pentru România din cadrul DG REGIO (Directoratul General pentru Politică Regională al Comisiei Europene), în contextul în care la nivelul Uniunii Europene există discuţii privind bugetul rezervat statelor membre pentru perioada 2014-2020, şi se regăsesc în două documente confidenţiale comunicate Guvernului în lunile iulie şi, respectiv, septembrie de către Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Oficialul Comisiei Europene arată, potrivit documentelor obţinute de MEDIAFAX, că este dezamăgit că procesul de elaborare a poziţiei României nu se derulează corespunzător, recomandările făcute de Comisie nefiind luate în consideraţie în întregime. Acesta a atenţionat că nu există un progres suficient, mai ales comparativ cu alte state membre, arătând că lipseşte abordarea strategică şi viziunea asupra următoarei perioade.
Oficialul european a insistat ca poziţia României să plece de la întocmirea unor strategii sectoriale, în a căror elaborare să fie implicate direcţiile de politici din ministere şi nu autorităţile de management, iar strategiile respective să identifice situaţia existentă în fiecare domeniu, nevoile pentru domeniile respective şi sectoarele pe care se doreşte să se pună accentul în perioada viitoare de programare.
Potrivit sursei citate, Comisia nu a finalizat încă poziţia sa în privinţa negocierilor cu România pentru viitoarea perioadă de programare, deşi se preconiza ca aceasta să fie gata la începutul lunii septembrie, dar se aşteaptă ca documentul să fie definitivat la sfârşitul lunii octombrie.
Citeşte şi:
Ministerul Afacerilor Europene: Leonard Orban a susţinut la CAG propunerile CE legate de alocările bugetare 2014-2020
Săptămâna trecută, după ce premierul Victor Ponta a avut o discuţie la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Guvernul a anunţat că va fi înfiinţat un grup de lucru pentru negocierea alocărilor destinate României în bugetul UE 2014-2020, dar că deşi decizia finală asupra bugetului va fi în Consiliul European extraordinar din 22-23 noiembrie, unde va fi prezent preşedintele Traian Băsescu, Executivul nu se va consulta cu Preşedinţia.
"La nivelul Guvernului, împreună cu toate instituţiile şi beneficiind de exeprtiză din zona neguvernamentală, vom constitui un grup de lucru special pentru a cristaliza obiectivele principale ale României în cadrul bugetului 2014-2020, mecanismul de negociere şi priorităţile absolute ale noastre, în aşa fel încât să avem o poziţie consolidată cu care să putem negocia şi să pot negocia, ca prim-ministru, poziţia Guvernului României referitoare la acest subiect esenţial", a spus atunci Ponta.
Citeşte şi:
Orban: Negocierile pentru bugetul UE 2014-2020 sunt în desfăşurare. E inoportun să se avanseze cifre
Întrebat de jurnalişti dacă grupul de lucru va colabora cu Administraţia Prezidenţială, având în vedere că deciziile finale asupra bugetului se iau în Consiliul European, unde participă preşedintele României, premierul Ponta a răspuns că nu va exista o astfel de colaborare.
"Nu, preşedintele României nu are niciun fel de atribuţie constituţională în domeniul bugetar", a arătat primul-ministru.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe